Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: Samsung má prvý Ultra HD Blue-ray prehrávač

IFA 2015: Samsung má prvý Ultra HD Blue-ray prehrávač
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V priebehu marca až júna narástol predaj televízorov Samsung SUHD až o 246 percent, pričom v portfóliu tejto spoločnosti je už 28 zakrivených UHD a SUHD televízorov. Prirodzenou reakciou na tento stále viac sa rozvíjajúci trh je čoraz väčšia podpora UHD obsahu od firiem ponúkajúcich streamované filmy a seriály a televízne kanály.

Samsung do svojich UHD a SUHD televízorov tiež integruje, ako prvý, nový formát portu HDMI 2.0a, ktorý umožňuje vstup High Dynamic Range (HDR). Televízory navyše poskytnú hráčom službu Game Live Streaming, kedy sa môžu hrať počítačové hry priamo na inteligentnom televízore bez nutnosti vlastniť hernú konzolu.

Ako vidno, juhokórejský výrobca sa naplno pustil do takzvaného Smart TV UHD ekosystému, z ktorého vzišiel aj nový Ultra HD Blue-Ray prehrávač s priamou podporu UHD filmov, streamingových služieb v 4K, ako aj podporou technológie HDR.

Prehrávač prevzal z televízorov i troška z dizajnovej stránky, je zakrivený, aby tak s nimi mohol lepšie ladiť v miestnosti. UHD videá prehráva až pri 50-tich snímkach za sekundu a dokáže poskytnúť až 4 krát vyššie rozlíšenie ako štandardné Blue-Ray zariadenia a až 64 násobne lepšie vyjadrenie farieb.

Ultra HD Blue-Ray prehrávač by mal byť dostupný začiatkom budúceho roka.