Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IFA 2015: Televízor AmbiLux 4K vymaľuje vašu stenu farbami

IFA 2015: Televízor AmbiLux 4K vymaľuje vašu stenu farbami
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Philips na minuloročnej výstave IFA predstavil televíziu so zabudovanými piko projektormi, ktoré zábery na obrazovke rozširovali na stenu za ňou, čo vytvára pohlcujúci vizuálny zážitok, kedy sa farby vylievajú mimo obrazovku. Technológia nesie názov Ambilight a jej nová variácia Ambilight Projection si našla miesto v novom 65-palcovom UHD televízore AbmiLux.

AmbiLux má niekoľko rôznych režimov pre premietanie z desiatich LED piko projektorov umiestnených na zadnom paneli obrazovky. Napríklad pri počúvaní hudby svetlá reagujú na jej dynamiku. Pohybujú, menia farbu a reagujú na rytmus hudby akú počúvate.

Systém sa dá prepojiť aj s osvetlením Wifi žiaroviek Philips Hue Smart Lighting, čím sa dá vytvoriť ešte silnejší vizuálny zážitok. Používateľ má tak možnosť ovládania jasu a farieb prostredníctvom mobilného zariadenia.

Televízor AmbiLux je vybavený operačným systémom Android, ktorý sprostredkuje prístup k streamovacím službám, ako je Netflix, Hulu či podobným, ktoré sú v ponuke Google Store. Televízor bude v Európe k dispozícii vo štvrtom štvrťroku tohto roka za dosiaľ nešpecifikovanú cenu.