Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové projektory zo série LG Minibeam svietia za pomoci batérie

Nové projektory zo série LG Minibeam svietia za pomoci batérie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnešné projektory pre firemné rokovania alebo pre špecializované domáce kiná dokážu ponúknuť oveľa kratšiu projekčnú vzdialenosť, sú menších rozmerov a svojou nižšou cenou môžu osloviť oveľa viac spotrebiteľov. Spoločnosť LG priniesla pre trh prenosných projektorov modelový rad LG Minibeam, ktorý sa teraz rozrástol o dvoch nových členov, projektor Ultra-Short Throw (UST) PH450U a kompaktný projektor PH150G. Obe novinky sú pritom napájané z batérie.

Projektor PH450U s veľmi krátkou vzdialenosťou od premietacej plochy môže byť od nej položený len 33 centimetrov. Z tejto vzdialenosti dokáže ponúknuť až 80 palcový obraz v rozlíšení 720p. Ak nie je dostatok priestoru pre premietanie na stenu, projektor PH450U môže byť položený tak, aby premietal na vodorovných plochách, ako je strop, stôl alebo podlaha.

Projektor LG PH450U zo série Minibeam má veľmi krátku projekčnú vzdialenosť a je napájaný z batérie

Nabíjateľná batéria by pritom mala vydržať úctyhodných 2,5 hodín, čo je dostatok času pre priemerne dlhý film. Zabudovaná LED lampa má svietivosť 450 lúmenov, má kontrastný pomer 100 000 : 1 a jej výdrž je udávaná až na 30 000 hodín.

Prehrávacie média môžu byť k projektoru pripojené cez porty USB alebo HDMI, s kompatibilitou káblu MHL pre pripojenie rozhrania HDMI cez microUSB port smartfónu alebo tabletu. Funkcia LG Triple Wireless poskytne bezdrôtové pripojenie videa, audia a napájania tak, že obsah prúdi do projektora cez Bluetooth alebo Wi-Fi Screen Share technológiu.

Projektor LG Minibeam PH150U má malé rozmery a je napájaný prostredníctvom nabíjateľnej batérie

Druhý projektor s označením PH150G je možné pripojiť k médiám prostredníctvom tých istých rozhraní, ale so svojimi rozmermi 11,5 x 11,5 x 4,5 centimetrov a váhou 450 gramov sa jedná o kompaktný projektor s polovičnými rozmermi, ako má model PH450U. Ponúka rovnakú 2,5 hodinovú výdrž batérie ako PH450U, ale jeho svietivosť sa znížila na 150 lúmenov a projektor ako taký si vyžaduje väčšiu vzdialenosť od projekčnej plochy, na ktorú dokáže premietať obraz do veľkosti až 100 palcov.

Spoločnosť LG predstavila dvojicu nových projektorov zo série Minibeam, ktoré sú napájané batériou

Projektor PH450U bude dostupný v Európe a Severnej Amerike v septembri za cenu 649,99 dolárov, zatiaľ čo projektor PH150G bude vydaný v Európe, Severnej Amerike a Ázii za cenu 349,99 dolárov a neskôr bude k dispozícii aj v ďalších oblastiach sveta.

Projektory LG Minibeam PH450U a LG Minibeam PH150U sú vhodné pre firemné rokovania a špecializované domáce kiná