Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Visací zámok Benjilock so snímačom odtlačkov prstov kráča s dobou

Visací zámok Benjilock so snímačom odtlačkov prstov kráča s dobou
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
25. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Visací zámok je vynález taký starý, že na neho môžete naraziť aj múzeách venujúcich sa staroveku. Prvé uzamykacie systémy babylonskej ríše boli dokonca z dreva, no dnes by už zrejme drevené nikomu nestačili. Princíp visacieho zámku však v podstate ostal nezmenený a je veľmi jednoduchý. Rozdiely sa v čase udiali hlavne v zamykacej časti, od primitívnych kľúčov a zložitých mechanizmov, po klasický cylindrický zámok používaný dodnes. Elektronika a miniaturizácia sa však nedávno začala pretláčať aj do tejto oblasti. Príkladom je aj visací zámok Benjilock vybavený modernou biometrickou technológiou.

Elektronické zámky na dverách sú už dnes bežné skoro rovnako ako tie na metalický kľúč. Spoločnosť Benjilock využila teda túto novú vlnu na to, aby zmajstrovala unikátny zámok. Na prvý pohľad pôsobí ako klasický visací zámok a dokonca na spodnej časti nájdete aj cylindrickú vložku. Avšak na prednej strane svieti malý nenápadný štvorček. Je to, ako ste si už asi domysleli, moderná čítačka odtlačkov prstov.

Visací zámok Benjilock s prídanou integrovanou čítačkou odtlačkov prstov.

Dosah na zvýšenie komfortu s visacím zámkom Benjilock tak môže byť veľký. Predsa len, prehrabávať sa hromadou kľúčov, aby ste nakoniec zistili, že ten od konkrétneho zámku máte kdesi doma nemusí byť príjemné. Prst však máte stále so sebou. Jednoduchým dotykom tak zámok rozpozná, že ide o majiteľa a odomkne sa.

Pri kľúčoch však bola výhoda, že ste ich mohli nakopírovať aj pre viacero majiteľov. Túto výhodu ale poskytuje aj visací zámok Benjilock. Zámok rozpozná až štyroch používateľov, a ako bolo spomenuté vyššie, má aj cylindrický zámok na klasický kľúč. Takže počet používateľov môže byť samozrejme vyšší.

Visací zámok Benjilock s prídanou integrovanou čítačkou odtlačkov prstov.

Každého však môže napadnúť otázka, čo vlastne napája tú čítačku. Veď klasický zámok takzvane "jesť nepýta" . Nuž v Benjilocku je to líthium-ionová batéria, ktorú môžete dobíjať. Je to drobná nevýhoda, ale za komfort sa vždy čímsi platí. Zrátané a podčiarknuté, je to zámok ideálny skôr pre každodenné používanie, napríklad na uzamknutie reťaze mopedu, či bicykla.

Visací zámok Benjilock s prídanou integrovanou čítačkou odtlačkov prstov.