Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Klavír Spirio | r nahrá a prehrá vaše hudobné vystúpenia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Steinway & Sons od roku 2015 vytvára klavíry, ktoré s pomocou iPadu umožnia prístup k výkonom niektorých svetových klaviristov, ktoré klavír zahrá. Nová generácia klavíru Spirio | r dokáže zaznamenať výkon hudobníka a prehrať ho, pričom sa dá upraviť s pomocou aplikácie.

Pôvodný klavír Spirio bol dodávaný spolu s iPadom. Aplikácia poskytla prístup k neustále sa rozvíjajúcemu sa zoznamu klavírnych vystúpení od viac ako 2 000 špičkových hudobníkov z celého sveta, či už súčasných alebo tých z dávnej minulosti. Po výbere skladby začal klavír reprodukovať vybraný kúsok s dokonalou presnosťou, ktorá bola prakticky na nerozoznanie od živého vystúpenia.

Klavír Steinway Spirio | r

Nový ručne vyrábaný klavír Spirio | r rozširuje funkčnosť originálu o schopnosť zaznamenávať živé vystúpenia ľudí skutočne sediacich pri klavíri. Zároveň hudobníkom umožní prehrávanie predtým nahratých vystúpení z knižnice skladieb, s možnosťou dodatočnej úpravy skladby prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie. Hudobník tak získa možnosť zdokonaľovať svoje vystúpenia novým spôsobom.

Klavír Steinway Spirio | r

K dispozícii je vlajková loď klavíru Concert Grand a menší model Grand. Živé nahrávky vystúpenia môžu byť ukladané do vlastného formátu Steinway vo vysokom rozlíšení alebo do formátov MIDI či MP3 pre jednoduché zdieľanie. Na dodávanom iPade beží aplikácia Spirio, ktorá po novom obsahuje editor nahrávok pre ich doladenie. Používateľ tak získa možnosť úpravy každej nuancie skladby.

Spoločnosť Steinway & Sons zatiaľ nezverejnila ceny ani dostupnosť, ale dá sa očakávať, že cena sa bude pohybovať k hranici sto tisíc dolárov, ak nie viac. Nič pre bežných smrteľníkov.

Klavír Steinway Spirio | r

Klavír Steinway Spirio | r