Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

M1 Caliber nahradí ceruzku a meracie pásmo pri rezaní dreva

M1 Caliber nahradí ceruzku a meracie pásmo pri rezaní dreva
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pri rezaní dreva sa zvyčajne merajú dĺžky pomocou pásma a potom sa miesto rezu označí ceruzkou. No existuje aj modernejší spôsob v podobe nástroja M1 Caliber, ktorý pomôže k presnejšiemu a rýchlejšiemu rezaniu materiálov.

Tento merací nástroj bol vytvorený spoločnosťou Reekon Tools a jednoducho sa pripevní na stolovú pílu. Svorka môže pritom držať nástroj na akomkoľvek plochom povrchu s hrúbkou menšou ako 7 milimetrov. Používateľ potom začína zarovnaním konca reziva, rúrky alebo iného stavebného materiálu s kotúčom píly a vynulovaním numerického LCD displeja s podsvietením.

Merací nástroj Reekon Tools M1 Caliber.

Keď sa materiál následne posúva pozdĺž vymedzovacej lišty na píle smerom ku kotúču, posúva sa pod trecím kolieskom na pružinovom ramene na nástroji M1 Caliber. Koliesko pohybom rotuje a tieto rotácie sa prenášajú na presné merania, ktoré sa zobrazujú na displej buď v metrických alebo v imperiálnych jednotkách. Po vykonaní každého rezu používateľ znovu vynuluje počítadlo a pripraví si ďalší diel.

Merací nástroj Reekon Tools M1 Caliber.

Zariadenie údajne ponúka lepšiu presnosť a vyššie rozlíšenie ako meracie pásmo a navyše sa dá nastaviť na kompenzáciu hrúbky rôznych pílových kotúčov. Okrem rovných rezov sa môžu merať aj šikmé a skosené rezy. Nástroj by mal byť kompatibilný s väčšinou stolových píl.

Merací nástroj Reekon Tools M1 Caliber je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 99 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 149,99 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri 2020.

Merací nástroj Reekon Tools M1 Caliber.