Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sviečkami inšpirované žiarovky Philips Hue navodia romantickú atmosféru

Sviečkami inšpirované žiarovky Philips Hue navodia romantickú atmosféru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 3. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Philips sa rozhodla rozšíriť rodinu inteligentných žiaroviek Hue o nový prírastok, ktorý si berie inšpiráciu v sviečkach, a ktorého cieľom je navodenie určitého typu nálady v danom priestore. Nové sviečkové žiarovky Philips Hue E14 budú k dispozícii vo farebnej a bielej verzii atmosfér a spolupracujú aj s už existujúcim ekosystémom žiaroviek Hue v domácnosti.

Sviečkové žiarovky Philips Hue používajú menší závit, ako iné farbu a teploty svetla meniace žiarovky tohto výrobcu, konkrétne ide o typ E14, ktorý sa bežne používa pre dekoratívne osvetlenie. Aj vďaka tomuto rozhodnutiu tak podľa spoločnosti Philips činí jeho Hue žiarovky kompatibilnými s 80 percentami bežne používaných konektorov v domácnostiach po celom svete.

Spoločnosť Philips predstavila dve verzie nových sviečkových žiaroviek Hue, ktoré vďaka zmene svetla a jeho teploty navodia tú správnu atmosféru

Verziu sviečkovej žiarovky Hue s bielym ambientným svetlom môžu používatelia použiť napríklad do jedálenského lustra pre navodenie atmosféry pri romantickej večeri. Ešte praktickejším využitím by mohla byť montáž do nočnej lampy, kde sa dá žiarovka cez aplikáciu Phulips Hue naprogramovať tak, aby sa postupne stmievalo svetlo v hodine, kedy sa bežne zaspáva. Na druhý deň ráno sa žiarovka môže postupne rozžiariť a simulovať tak vychádzajúce slnko.

K dispozícii je aj verzia sviečkovej žiarovky Philips Hue s bielym ambientným svetlom

Biele sviečkové žiarovky Philips Hue môžu byť nastavené v širokom spektre bieleho svetla, zatiaľ čo farebná verzia využíva jednu z viac ako 16 miliónov nastaviteľných farieb osvetlenia, rovnako ako iný členovia rodiny inteligentných žiaroviek Philips Hue.

Obe verzie majú rozsah teploty farieb od 2200k do 6500k a v Európe budú dostupné koncom apríla za cenu 34,95 EUR.