Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lampa od GE s hlasovým ovládaním Alexa sa už čoskoro rozsvieti

Lampa od GE s hlasovým ovládaním Alexa sa už čoskoro rozsvieti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Osobná digitálna asistentka Alexa od spoločnosti Amazon si našla cestu do rôznych produktov a bolo len otázkou času, kým sa do zoznamu pridá aj osvetlenie. Spoločnosť GE predstavila prototyp lampy C by GE Sol už minulý rok, no finálna produktová verzia, so štíhlejším dizajnom, bola odhalená až teraz.

Lampa C by GE Sol má v sebe integrovanú osobnú digitálnu asistentku Alexa, a teda získala rovnaké schopnosti, ako stále sa rozširujúca škála inteligentných domácich zariadení od spoločnosti Amazon. Lampa sa tak dá použiť napríklad na hlasové objednanie nákupu, prehrávanie hudby, predpoveď počasia a podobne, pričom reaguje ako akékoľvek zariadenie Amazon Echo.

Spoločnosť GE oznámila dostupnosť svojej lampy C by GE Sol s digitálnou asistenkou Alexa

V dizajne veľkého svetelného prstenca sa podarilo GE do lampy integrovať inteligentnú vizuálnu odpoveď Alexy. Keď sa používateľ spýta na čas, lampa sa rozsvieti v miestach, ktoré ukazujú ručičky hodín. Výrobca sa chystá rozsah odoziev na základe svetla časom rozširovať.

Okrem zatiaľ obmedzenej svetelnej spätnej väzby by lampa C by GE Sol mala údajne pomáhať k lepšiemu spánku. S nainštalovanou správnou žiarovkou vyžaruje lampa teplé, žlté farby pred spaním a chladnejšie a žiarivejšie svetlo, ktoré navodzuje pocit rána pri vstávaní. Teplotu svetla si používateľ môže nastaviť ručne, cez sprievodnú aplikáciu alebo samozrejme pomocou hlasových povelov.

Lampa C by GE Sol má nastaviteľnú tepltou farieb

Hoci lampa C by GE Sol v podstate nerobí oveľa viac, ako bežné zariadenie Amazon Echo, jej cena sa začína od 199 dolárov. Spoločnosť GE však v súčasnosti ponúka 20 percentnú zľavu pre používateľov, ktorí sa pripojili do čakacieho listu. Lampa by mala byť k dispozícii od septembra tohto roku.

Lampa C by GE Sol odpovedá na hlasové povely niele pomocou asistentky Alexa, ale aj vizuálne cez svetlo