Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

SpinX preberie za vás nepríjemnú úlohu čistenia záchodu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čistenie záchodu rozhodne nepatrí k domácim prácam, ktoré by sa niekomu páčili, no aj túto úlohu musí niekto urobiť. Viete si však predstaviť situáciu, kedy by sa záchod čistil sám? O niečom takom už netreba snívať, pretože prichádza nový robotický čistič SpinX, ktorý sa o túto nepríjemnú úlohu postará za vás.

Robotický čistič SpinX sa pripája k domácemu rozvodu vody pomocou priloženej hadice a nahrádza existujúce sedadlo a veko na záchode. Bude dostupný v dvoch tvaroch, ktoré by podľa výrobcu mali údajne zapadnúť do takmer všetkých domácich toaliet. A ako vlastne SpinX funguje?

Používateľ aktivuje automatické čistenie stlačením tlačidla na SpinXe, z ktorého sa potom z vnútorného priestoru pod vekom vysunie robotické rameno s čistiacou kefou. Rameno sa otáča okolo záchodovej misy aby po ceste kefa dôkladne vyčistila celý priestor. Počas čistenia SpinX strieka mydlovú vodu, ktorá vychádza z plniaceho zásobníka mimo toalety.

Robotický čistič SpinX nahrádza existujúce sedadlo a veko na záchode a mal by zapadnúť takmer do všetkých domácich toaliet.

SpinX sa navyše postará aj o vyčistenie sedadla. Vodné trysky na spodnej strane veka tiež rozstrekujú mydlovú vodu, ktorá je následne vysušená pomocou núteného fúkania vzduchu. Kompletný proces čistenia by mal údajne trvať len 90 sekúnd. Robotický čistiť SpinX je poháňaný vymeniteľnou nabíjacou batériou, ktorá by na jedno nabitie mala vydržať 30 čistiacich cyklov. Čistiaca kefa sa dá tiež vymeniť, čo výrobca odporúča raz za šesť mesiacov.

Používateľ aktivuje automatické čistenie stlačením tlačidla na SpinXe, z ktorého sa potom z vnútorného priestoru pod vekom vysunie robotické rameno s čistiacou kefou.

Robotický čistič SpinX je predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 199 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena je 350 dolárov. O veľký záujem zo strany spotrebiteľov svedčí aj to, že sa do 24 hodín od spustenia kampane podarilo vyzbierať požadovanú čiastku 50 000 dolárov. Predpokladaný dátum distribúcie bol stanovený na júl 2018.

SpinX sa navyše postará aj o vyčistenie sedadla pomocou vodných trysiek.