Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Evolúcia v podobe „kukátka“ Ezvis priniesla veľké zmeny

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
19. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Priezor na dverách, alebo teda ľudovo povedané „kukátko“, sa za tisícročia príliš nezmenilo. Prvý veľký prielom zaznamenali dverné priezory až s príchodom optiky, kde sa získala širokouhlosť a nebolo treba otváracie okienko, ako v starom hrade.

Druhý veľký prielom prichádza v týchto rokoch s možnosťami smartfónov či iných inteligentných zariadení. Výpočtový výkon, ktorý sa dokáže dostať do tenkého štvorpalcového zariadenia, firme Ezviz umožnil vybaviť svoje „kukátko“ technológiami z 21. storočia.

Hlavné funkcie inteligentného priezoru na dverách Ezviz.

Ako prvé treba spomenúť nočné videnie. Ak teda nejaký nezvaný hosť túži byť nepoznaný a snaží sa vytvoriť len čiernu siluetu v priezore, pri Ezvis nepochodí. Klasický systém infračervených LED svetiel ožiari jeho tvár ako za dňa. Následne príde na rad rozpoznávanie tváre, takže vaše „kukátko“ bude vedieť o koho ide, či teda niekoho známeho alebo nie.

Hlavné funkcie inteligentného priezoru na dverách Ezviz.

Po spárovaní so smartfónom vám vie váš priezor na dverách poslať aj fotografiu každého, kto zazvoní pri vašich dverách a ak nebodaj sú vaše deti doma, budete im vedieť povedať či môžu dotyčnému otvoriť. Optika je ultraširokouhlá a mala by pokryť dostatočne okolie dvier bez nutnosti vybavovať Ezvis otočnou kamerou. No a teda posledná možnosť je technológia Inteligent Monitoring a tá zmení váš dverný priezor na zvedavú susedu, jednoducho akýkoľvek podozrivý pohyb pred vašimi dverami zaznamená a pošle na váš smartfón.

Hlavné funkcie inteligentného priezoru na dverách Ezviz.