Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ak je žena na vás nahnevaná, po pivo vám skočí Aeolus

Ak je žena na vás nahnevaná, po pivo vám skočí Aeolus
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
21. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Robotickí pomocníci sú už len otázkou času, hoci zatiaľ je to drahšie ako si najať sluhu. I keď vďaka technológiám ako Deep Learning či pokročilej umelej inteligencie, je už táto doba blízko.

Zatiaľ však cestu osvetľujú rôzni priekopníci, ako je napríklad spoločnosť Aeolus. Tá vyvinula robotického pomocníka do domácnosti, ktorý by mal zvládnuť upratovanie, vysávanie, podávanie predmetov a rôzne iné činnosti.

Robotický pomocník Aeolus

Dizajnovo sa v Aeoluse rozhodli pre štvorcovú platformu s kolieskami, na ktorej je telo robota s pažami. Tie sa dajú vymieňať, čím sa rozšíria možnosti robota pre domáce práce. Výrobca tvrdí, že robot dokáže rozoznať až 1 000 predmetov v domácnosti a na požiadanie priniesť či obslúžiť. Áno, na požiadanie, pretože robot dokáže rozoznávať príkazy a aj sa učiť nové. V prípade potreby sa dá Aeolus zladiť aj so smart domácnosťami ako sú Alexa či Google Home.

Robotický pomocník Aeolus

Robot si dokonca časom osvojí aj vašu dennú rutinu a tým doslova vie splniť niektoré vaše rozkazy skôr, než budú vôbec vyslovené. Samozrejme Aeolus dokáže plniť aj strážnu funkciu, pričom využíva rozpoznávanie tvárí a dokonca vie varovať pred nebezpečným správaním. Robot je vybavený 5 megapixlovou kamerou a dokáže odniesť až 2,5 kilogramu záťaže. Takže tých pív zvládne priniesť asi aj viac.

Robotický pomocník Aeolus