Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

MyColisbox: Žiadne zdĺhavé čakanie na kuriéra, či na pošte

MyColisbox: Žiadne zdĺhavé čakanie na kuriéra, či na pošte
Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
15. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Priznajme si, koľkí z nás sa už rozčúlili pri čakaní na kuriéra, či v rade na pošte. A pritom kuriér má svoju trasu komplikovanú a každý z adresátov nemusí hneď vybehnúť z domu. To predlžuje čas roznášky a komplikuje ľuďom plánovanie dňa. Veď kto by si chcel kvôli jednému balíku, brať deň voľna? Druhým riešením je pošta, ale keď máme voľno my, tak ho má aj väčšina ostatných a čakanie v rade v nás posilňuje chuť, nikdy si už nič neobjednať. Riešením by sa však mohla stať schránka MyColisbox.

Francúzski vývojári však prišli s celkom jednoduchým riešením s názvom MyColisbox, ktoré zatiaľ celkom úspešne prevádzkujú vo svojej domovskej krajine. V podstate ide o akýsi externý trezor ktorý si namontujete na fasádu domu či na iné miesto, ktoré je prístupné poštárom či kuriérovi.

Následne pri objednávke uvediete bezpečnostný kód, ktorý umožní pracovníkovi donáškovej služby otvoriť bezpečnostnú schránku a vložiť do nej balík. Vy už potom len prídete podľa svojho denného plánu a balík si vyzdvihnete.

Schránka na poštu a balíkové zásielky MyColisbox pre domácnosti a malé firmy.

Čo však stojí priam za potlesk, je možnosť takto balík aj poslať. Jednoducho do MyColisbox vložíte svoj balík a doručovacej službe zašlete vygenerovaný kód a viac sa nemusíte starať. Pracovník príde, balík vyzdvihne a pošle na vami uvedenú adresu. Schránka vás samozrejme vie aj informovať o jej otvorení notifikáciou do aplikácie a tak budete mať istotu že na vás kuriér nezabudol.

Technické parametre MyColisbox spĺňajú aj normy proti vandalom. Ako je napríklad trojbodové zamykanie či spevnená konštrukcia dverí. Tieto schránky sa vyrábajú v dvoch typoch a to jednoduchá, pre individuálneho používateľa, či viac dverová pre malé a stredné firmy.

Schránka na poštu a balíkové zásielky MyColisbox pre domácnosti a malé firmy.