Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Maľujte doma svetlom, lampa od Luke Roberts je na to stvorená

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď je treba priznať, že táto lampa je určená hlavne pre dizajnérov, či umelecky založených ľudí, môže mať aj domáce využitie. Napríklad keď chcete mať možnosť meniť atmosféru v obývačke, bez nutnosti obehať a pozapínať všetky možné stolné lampičky. Luke Roberts je spoločnosť vzniknutá ako start-up projekt. Zatiaľ má v portfóliu len jednu lampu, no za to takú, v ktorej sa skrývajú stovky možností.

Lampa má kruhový, tanierovitý tvar s rozmermi 30 x 8 centimetrov a teda sa prirodzene delí na dve časti: vrchnú a spodnú. Každá časť má svoje vlastné pole LED svetiel. Spodná časť, teda tá povedzme dôležitejšia, má výkon až 3000 lúmenov, vrchná zasa 1200. Aj pri takejto sile však spotreba lampy nepresahuje 65 Wattov.

LED lampa Luke Roberts Smart Light prináša kreatívne možnosti osvetlenia.

No a tá najlepšia „sranda“ začína, až keď lampu prepojíte so smartfónom, či tabletom. A je jedno či ste fanúšik Apple, alebo skôr Androidu, musia mať hlavne Bluetooth. Potom už len otvoríte príslušnú aplikáciu a doslova len kreslíte prstom vzor svetla. V podstate maľujete svetlom akúkoľvek časť miestnosti, presne podľa vašich predstáv. To vám umožní po zapnutí lampy osvetliť iba polovicu miestnosti, prípadne konkrétne časti, napríklad tie kde visia obrazy.

LED lampa Luke Roberts Smart Light prináša kreatívne možnosti osvetlenia.

No a neostáva len pri klasickom takzvanom žltom svetle. Luke Roberts Smart Light podporuje plnú farebnú škálu s až 16 miliónmi farieb. Viete si tak vytvoriť atmosféru doslova na mieru a to ešte dokonca môže byť rôzna v každej časti miestnosti. No a svoje svetelné výtvory po zhasnutí nestratíte, pretože v smartfóne sa všetky nastavenia uložia a jedným stlačením sa k nim môžete vrátiť. Vyzerá to teda na povinnú jazdu pre každé kreatívne štúdio.

Luke Roberts Smart Light podporuje plnú farebnú škálu s až 16 miliónmi farieb. Viete si tak vytvoriť atmosféru doslova na mieru a to ešte dokonca môže byť rôzna v každej časti miestnosti.