Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kvetináč s animovanou tvárou naznačí, že treba poliať rastlinu

Kvetináč s animovanou tvárou naznačí, že treba poliať rastlinu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Izbové rastliny môžu svojimi kvetmi a listami oživiť interiér a zároveň očistiť vzduch a naplniť miestnosť príjemnou vôňou. No vyžadujú si starostlivosť a niekedy sa na ne zabúda a tak vysychajú. Nové kvetináče Lua však pomôžu so starostlivosťou tým, že ba svojej prednej strane zobrazujú animované tváre podľa toho, ako je rastlina zavlažená.

Myšlienka kvetináčov Lua je podobná, ako so známymi digitálnymi zvieratkami na kľúčenke s pred pár rokov, ktoré ste museli „kŕmiť“ a hrať sa s nimi, aby zostali v dobrom zdravotnom stave. S kvetináčom, ktorý je vybavený senzormi, musíte v podstate robiť to isté, akurát sa staráte o vašu živú izbovú rastlinu.

Na prednej strane kvetináča Lua sa nachádza 2,4 palcový LCD displej, ktorý zobrazuje jednoduchú animovanú tvár, ktorá sa mení podľa potrieb rastliny. Displej vám ukáže smädnú tvár, ak klesne vlhkosť v pôde pod definovanú hranicu, chorú tvár, ak ste to so zalievaním rastliny naopak príliš prehnali, tvár s podobe usmievajúceho sa upíra, keď nemá rastlina dostatok svetla a ďalšie animácie. Všetky vychádzajú z údajov získaných senzormi, ktoré sú vložené v kvetináči Lua.

Kvetináš Lua s animovanou tvárou.

Kvetináč disponuje i pohybovým senzorom, ktorý vás sleduje, keď idete okolo a skener QR kódu pre nastavenie systému a prenos informácií zo senzorov do sprievodnej mobilnej aplikácie. Na displeji sa dajú zobraziť aj iné animované tváre, vrátane žmurkajúcej, unavenej a šťastnej tváre. Samotný kvetináč Lua má priemer 15 centimetrov a je vysoký 16 centimetrov. Váži 500 gramov a je umiestnený na vlastnej podložke. Napájanie je vyriešené prostredníctvom USB portu.

Kvetináš Lua s animovanou tvárou.

Nový kvetináč Lua vyzerá byť ako zábavný a moderný spôsob starostlivosti o izbové rastliny. V súčasnej dobe sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za finančný príspevok vo výške 99 EUR. Vývojárom sa už podarilo prekročiť cieľovú sumu 30 000 EUR a s distribúciou prvých kusov pre podporovateľov kampane plánujú začať v decembri.

Kvetináš Lua s animovanou tvárou.