Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Drivia with Netatmo: Inteligentný elektrický panel pre domácnosti

Drivia with Netatmo: Inteligentný elektrický panel pre domácnosti
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 2. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzsky výrobca elektrických zariadení Legrand vytvoril v spolupráci so spoločnosťou Netatmo prvý inteligentný elektrický panel pre obytný sektor. Toto príslušenstvo s názvom Drivia with Netatmo dokáže monitorovať spotrebu elektrickej energie každého zariadenia v domácnosti.

Celý systém elektrického panela Drivia with Netatmo pozostáva zo šiestich kusov, ktoré sa dajú zakúpiť aj samostatne, vrátane ističov, stýkačov, relé a elektromeru. Mozgom systému Drivia je dátová brána pripojená k internetu. Inteligentný elektrický panel sa pritom inštaluje priamo do rozvodnej skrine, takže si budete musieť privolať na pomoc kvalifikovaného elektrikára.

Inteligentný elektrický panel Legrand Drivia with Netatmo.

Zatiaľ čo väčšia časť príslušenstva Drivia with Netatmo vyzerá ako bežný elektrický panel s ističmi, modul s elektromerom je vybavený malým LCD displejom. Ten zobrazuje súhrn denného používania elektrickej energie a s tým súvisiace náklady. Keďže však displej bude skrytý v rozvodnej skrini, používatelia môžu tieto hodnoty kontrolovať aj pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie Legrand Home +.

Inteligentný elektrický panel Legrand Drivia with Netatmo.

Systém Drivia with Netatmo umožní používateľom monitorovať spotrebu energie všetkého, čo je v domácnosti zapojené do elektrickej siete. To by podľa vyjadrenia spoločnosti Legrand mohlo pomôcť majiteľom znížiť náklady za odber elektrickej energie. Drivia tiež umožní používateľovi vypnúť alebo zapnúť celú elektrickú vetvu v dome, čo môže byť užitočné v prípade, že zabudne vypnúť nejaký spotrebič a nemá ho zapojený v inteligentnej zásuvke.

Inteligentný elektrický panel Legrand Drivia with Netatmo bude dostupný na európskom trhu v prvom štvrťroku 2020 za cenu pohybujúcu sa medzi 68 a 100 eurami.

Drivia tiež umožní používateľovi vypnúť alebo zapnúť celú elektrickú vetvu v dome.