Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skrinka od Yeeuu premení obyčajný zámok na inteligentný

Skrinka od Yeeuu premení obyčajný zámok na inteligentný
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci inteligentné zámky do dverí vám poskytnú niektoré užitočné funkcie, výmena existujúceho zámku za inteligentný môže byť problematická. Spoločnosť Yeeuu však ponúka alternatívu v podobe skrinky K1 Smart Lock Box, ktorá prenesie inteligentné funkcie do „hlúpych“ zámkov.

Jednou z výhod inteligentných zámkov je to, že majitelia môžu pomocou mobilnej aplikácie poskytnúť dočasný prístup do domu určitým ľuďom. To isté umožňuje aj K1 Smart Lock Box s tým rozdielom, že to nie je zámok do dverí, ale malá skrinka, ktorá obsahuje rezervný kľúč pre klasický zámok. Majiteľ domu tak môže pomocou sprievodnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS umožniť iným ľuďom odomknúť schránku a získať tento kľúč. A to hneď niekoľkými rôznymi spôsobmi.

Prvým z nich je poskytnutie okamžitého jednorazového prístupu na diaľku, ktorý trvá len päť minút. To môže byť užitočné napríklad v situáciách, keď príde upratovacia služba počas toho, ako je majiteľ v práci a zavolá mu, že potrebuje získať prístup dovnútra.

Skrinka Yeeuu K1 Smart Lock Box.

V prípadoch, ako je napríklad dočasný prenájom priestorov v rámci služieb Airbnb, sa dá cez aplikáciu nastaviť v kalendári udelenie dlhodobého prístupu na obdobie niekoľkých dní alebo aj dlhšie. Dá sa tiež nastaviť trvalý, ale meniteľný prístupový kód, ktorý umožní viacerým členom rodiny si priebežne odomykať schránku.

Rovnako ako v prípade väčšiny inteligentných zámkov, aj skrinka K1 sa odomkne, keď zachytí jedinečný Bluetooth signál zo smartfónu s aplikáciou. Vstupný kód sa dá zadať aj pomocou podsvietenej klávesnice priamo na skrinke alebo cez aplikáciu. No ďalší spôsob jednoduchého odomknutia schránky prináša integrovaný snímač odtlačkov prstov, ktorý má pamäť až na 50 odtlačkov prstov.

Skrinka Yeeuu K1 Smart Lock Box.

Skrinka K1 sa dá pripevniť priamo na vonkajšiu fasádu alebo môže byť zavesená na kľučke pomocou voliteľného závesu. Je napájaná tromi batériami typu AAA, ktoré by pri 10 odomykaní denne mali vydržať najmenej rok používania. O stave batérií informuje LED dióda na skrinke a samozrejme aj mobilná aplikácia.

Skrinka Yeeuu K1 Smart Lock Box je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 44 euro. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 89 euro. Prvé kusy by mali byť dostupné už tento mesiac.

Skrinka Yeeuu K1 Smart Lock Box.