Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový termostat Nest od Google je jednoduchší a dostupnejší

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Termostat Nest od spoločnosti Google patrí medzi najznámejšie inteligentné domáce zariadenia za posledné roky, hoci nie je tak často aktualizovaný. Najnovšie predstavený model Nest Thermostat sa môže pochváliť zjednodušeným dizajnom a nižšou cenou, pričom obsahuje niektoré užitočné ovládacie prvky, ktoré využívajú technológiu vypožičanú od smartfónu Pixel 4.

Tou technológiou je radarový senzor Soli. V smartfóne Pixel 4 dokáže „vycítiť“, keď sa používateľ chystá zdvihnúť a odomknúť svoj telefón. No a v novom termostate Nest tátoo technológia dokáže zistiť, že je používateľ mimo domova a podľa toho termostat nastaví teplotu. Okolo zariadenia je tiež ovládací panel citlivý na dotyk, ktorý do istej miery zodpovedá ovládaniu gestami na smartfóne Pixel 4.

Nový model inteligentného termostatu Google Nest Thermostat.

Rovnako ako v prípade predchádzajúcich modelov, aj v tomto prípade sa nový termostat zameriava predovšetkým na zníženie energetických nárokov a teda aj na zníženie nákladov na vykurovanie. Termostat sa dá nastaviť manuálne alebo môže byť nastavený podľa časového plánu. Inteligentné zariadenie sa pritom časom naučí vykurovacie návyky v domácnosti a priebežne ponúkne návrhy na zníženie nákladov.

Spoločnosť Google tiež zdôrazňuje ekologické parametre svojho nového inteligentného domáceho zariadenia. Plastové časti obsahujú 49 percent recyklovaného plastu z vyradených spotrebiteľských zariadení. Displej má zrkadlovú povrchovú úpravu a termostat je k dispozícii vo farbe snehu, dreveného uhlia, pisku a hmly.

Nový model inteligentného termostatu Google Nest Thermostat.

Okrem nového dizajnu ponúka Nest Thermostat užšiu integráciu s Asistentom Google a aplikáciou Google Home, ktorá ovláda všetky inteligentné domáce zariadenia výrobcu, od kamier či reproduktorov Nest až po Chromecast. Aplikácia Google Home poskytne používateľom oveľa podrobnejšiu kontrolu nad novým termostatom. Dá sa v podstate použiť namiesto sprievodnej aplikácie Nest, ak chce mať používateľ prístup k zariadeniam z jedného miesta. Okrem podpory Asistenta Google sa môže termostat ovládať aj prostredníctvom služby Amazon Alexa.

Podľa spoločnosti Google sa si môže používateľ sám namontovať a nastaviť termostat len za 30 minút. Nový model inteligentného termostatu Google Nest Thermostat sa predáva za 129,99 dolárov. Predbežné objednávky sú už spustené, pričom podľa vyjadrenia spoločnosti Google by sa dodanie malo uskutočniť v „najbližších týždňoch“.

Termostat Nest sa dá ovládať aj pomocou aplikácie Google Home.