Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Všesmerový mini robot Scout môže hliadkovať vo vašej domácnosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci si väčšina z nás nemôže dovoliť zaplatiť strážnu službu, ktorá v noci hliadkuje v našom domove, stále by bolo fajn vedieť, že našu domácnosť niečo v noci kontroluje. V tomto smere by mohol pomôcť nový robot Scout od spoločnosti Moorebot, ktorý sa dokáže pohybovať do všetkých smerov a navyše môže cez deň zabaviť aj vaše deti.

Nový miniatúrny robot na Scout sa pohybuje po podlahách a kobercoch pomocou štyroch nezávisle poháňaných kolies Mecanum. To znamená, že každé z nich má rad šikmých valčekov, ktoré umožňujú robotovi sa pohybovať aj zo strany na stranu a stále smerovať dopredu. Používateľ môže robota vyslať na strážnu misiu manuálnym zadaním cesty na jednom poschodí svojho domu pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. Palubný softvér robota zaznamená túto trasu a potom sa po nej robot pohybuje, keď robí plánované hliadky.

Všesmerový strážny robot Moorebot Scout.

Keďže je Scout bezdrôtovo pripojený k domácej Wi-Fi sieti, môžu si používatelia pozrieť video v reálnom čase z jeho integrovanej 1080p kamery s nočným videním prostredníctvom online portálu. To znamená, že ak je rodina napríklad na dovolenke, môžu sa s robotom spojiť a skontrolovať svoju domácnosť. Prostredníctvom tohto portálu sa robot dá ovládať aj manuálne alebo pomocou mobilnej aplikácie, keď je používateľ práve doma.

Robot Scout má vlastný detektor pohybu a mikrofón, takže si môže autonómne kontrolovať anomálne pohyby a zvuky v dome. Je schopný automaticky detegovať a vyhnúť sa prekážkam, navyše údajne dokáže rozpoznať ľudské telá a domáce zvieratá. Čiže ak skontroluje pohyb alebo hluk, dokáže zistiť, či to nie je spôsobené ľudským votrelcom alebo štvornohým domácim miláčikom. Vďaka integrovanému obojsmernému audio komunikačnému systému môže používateľ s touto osobou alebo zvieraťom dokonca hovoriť. Všetky videá sú pritom zaznamenané a uložené v cloude.

Všesmerový strážny robot Moorebot Scout.

Podľa spoločnosti Moorebot by jedno trojhodinové nabitie 2 000 mAh lítiovej batérie malo poskytnúť výdrž na približne 2,5 hodiny používania robota. Keď sa batéria blíži k vybitiu, robot sa automaticky vráti do svojej dokovacej stanice a opäť si ju nabije do plnej kapacity.

Všesmerový strážny robot Moorebot Scout sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter od 139 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 199 dolárov. Za predpokladu, že sa robot dostane do výroby, mal by byť dostupný od júna 2021.

Všesmerový strážny robot Moorebot Scout.