Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší robotický vysávač Samsung rozpozná aj malé prekážky

Najnovší robotický vysávač Samsung rozpozná aj malé prekážky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung si nárokuje niekoľko svetových prvenstiev so svojím najnovším robotickým vysávačom. Model Jet Bot AI+ je označovaný ako prvý robotický vysávač s aktívnym stereo 3D snímačom na detekciu objektov a je ako prvý vybavený technológiou umelej inteligencie Intel AI, ktorá pomáha s rozpoznávaním aj malých objektov.

Súprava senzorov nového robotického vysávača Samsung Jet Bot AI+ pozostáva z 3D hĺbkovej kamery, ktorá dokáže detegovať objekty s veľkosťou od jedného centimetra. To robotickému vysávaču pomôže vyhnúť sa uviaznutiu na malých prekážkach pri čistení domácnosti. Vďaka technológii umelej inteligencie Intel AI dokáže na základe databázy obsahujúcej milión obrázkov tiež určiť, o aké objekty ide, a niektoré dokonca klasifikovať ako objekty, ktoré nestoja za riziko kontaktu.

Robotický vysávač Samsung Jet Bot AI+.

Môže sa tak napríklad rozhodnúť, či bude čistiť čo najbližšie k predmetu, ako je detská hračka, alebo pristupuje opatrnejšie, keď sa stretne s vecami, ako sú jemné sklenené poháre alebo elektrické káble. Môže dokonca určiť, či by prekážka mohla „spôsobiť sekundárne znečistenie“, ak sa bude pohybovať okolo nej príliš blízko, takže by sa mal napríklad vyhnúť tomu, aby rozťahával výkaly z domácich zvierat po zemi.

K dispozícii je aj snímač LiDAR na mapovanie miestností v domácnosti, ktorý neustále skenuje miestnosť, aby vygeneroval optimálne cesty čistenia. Senzor nie je obmedzený slabým osvetlením a dokáže zabrániť zrúteniu robotického vysávača zo schodov.

Robotický vysávač Samsung Jet Bot AI+.

Spoločnosť Samsung tvrdí, že s 30-wattovým cyklónovým nasávaním pri maximálnom výkone sa používatelia môžu tešiť na dôkladné a silné čistenie. Systém údajne dokáže automaticky upraviť sací výkon v závislosti od typu povrchu, s ktorým sa stretáva. S päťvrstvovým nastavením filtrácie HEPA sa počíta s odstránením až 99,99% mikročastíc z nasávaného vzduchu a všetky komponenty a filtre sú umývateľné, čo zaistí ich dlhodobé použitie.

Samotná nádržka na nečistoty má kapacitu 0,4 litra a po naplnení sa robotický vysávač sám vráti k stanici Clean Station a vyprázdni svoj obsah do 2,5-litrového vrecka na prach. Jet Bot AI+ sa môže pohybovať až 90 minút na jedno nabite integrovanej lítium-iónovej batérie. Keď sa batéria blíži k vybitiu, robotický vysávať sám zaparkuje do stanice Clean Station a po nabití batérie sa automaticky sa vráti na miesto, kde prestal a pokračuje s čistením.

Robotický vysávač Samsung Jet Bot AI+.

Robotický vysávač sa dá ovládač ručne alebo sa dá pomocou Wi-Fi pripojenia ovládať a monitorovať cez mobilnú aplikáciu SmartThings. Aplikácia sa dá použiť aj na plánovanie čistenia miestností a tiež na určenie oblastí, ktorým sa má robotický vysávač vyhýbať. Zariadenie je tiež kompatibilné s vlastným digitálnym asistentom Bixby, ako aj s digitálnymi asistentmi Alexa a Asistent Google. Používateľ môže robotický vysávač nastaviť aj do režimu hliadky a prostredníctvom aplikácie si vysielať živý prenos z kamery vysávača.

Všetky tieto „prvé“ technológie na svete však aj niečo stoja. Robotický vysávač Samsung Jet Bot AI+ sa dá predbežne objednať za cenu 1 299 dolárov a dostupný bude od augusta.

Robotický vysávač Samsung Jet Bot AI+.