Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Subnado je údajne najľahší a najmenší podvodný skúter na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podvodné skútre v súčasnosti vyrába niekoľko spoločností, takže aby niektorá z nich vynikla, musí byť naozaj výnimočná. Subnado tomu údajne zodpovedá, pretože je to údajne najmenšie a najľahšie takéto zariadenie na svete.

Podvodný skúter Subnado, ktorý vyrába čínska spoločnosť Waydoo, má valcovité hliníkové telo dlhé 380 milimetrov, ktoré je z väčšej časti široké 60 milimetrov a pri kryte vrtule sa rozširuje na 70 milimetrov. Jeho hmotnosť je údajne len 1,4 kilogramu. Integrovaný 100-wattový elektromotor poskytuje ťah až 6,5 kilogramy, čo umožňuje 65-kilogramovému používateľovi pohybovať sa maximálnou rýchlosťou 1,4 metra za sekundu.

Podvodný skúter Waydoo Subnado.

Jedno nabitie 98 Wh lítium-iónovej batérie cez USB by malo vystačiť až na 56 minút používania. Túto batériu možno využiť aj na nabíjanie iných zariadení, ako sú smartfóny alebo akčné kamery.

Subnado sa pripevňuje na predlaktie používateľa pomocou rýchloupínacieho držiaka a ovláda sa pomocou káblového diaľkového ovládania, ktoré sa nosí okolo ukazováka a ovláda sa palcom. Na prednú časť zariadenia možno naskrutkovať rozširujúci krúžok, ktorý poskytuje montážne body pre akčné kamery, svetlá alebo iné príslušenstvo.

Podvodný skúter Waydoo Subnado.

Ak si používateľ navyše zaobstará dva podvodné skútre Subnado, môže si na každé rameno namontovať jeden a dosiahnuť tak maximálnu rýchlosť 2 metre za sekundu. Rovnako je možné zariadenie namontovať na spodnú časť vodného plavidla, ako je napríklad surf, kde bude slúžiť ako elektrický asistenčný motor. Bez ohľadu na to, na čo sa Subnado používa, jeho maximálna prevádzková hĺbka je 60 metrov.

Kompaktný podvodný skúter Subnado sa bude dať získať prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter, ktorá by sa mala začať v najbližších týždňoch. Cena sa bude začínať od 299 dolárov.

Podvodný skúter Waydoo Subnado.