Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najnovší cyklopočítač od Garminu sa nabíja aj na slnku počas jazdy

Najnovší cyklopočítač od Garminu sa nabíja aj na slnku počas jazdy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Garmin pridala solárne nabíjanie do svojho najnovšieho cyklistického počítača Edge, ktorý sa môže pochváliť až 100-hodinovou výdržou batérie na jedno nabitie, vylepšenou presnosťou GPS, väčším množstvom analytických údajov o jazde, jednoduchým nastavením a aktualizovaným používateľským rozhraním.

Model cyklistického počítača Garmin Edge 1040 Solar má 3,5-palcový dotykový displej, ktorý je doplnený technológiou Power Glass. Tá využíva solárnu energiu na dobíjanie integrovanej batérie počas jazdy a predlžuje tak čas medzi nabíjaním prostredníctvom kábla USB-C.

Nie je to pritom nové riešenie od tohto výrobcu, mnohé jeho športové hodinky sa už dodávajú v solárnych edíciách doplnených o sklá Power Glass alebo Power Sapphire. Predpokladá sa, že v tomto prevedení cyklopočítač poskytne cyklistom 42 minút energie za hodinu solárneho nabíjania navyše počas dennej jazdy na jasnom slnečnom svetle.

Cyklistický počítač Garmin Edge 1040 Solar.

Najnovšie zariadenie Edge 1040 Solar pritom využíva viacpásmový modul GNSS na presnejšie určovanie polohy GPS a lepšie pokrytie. Súčasťou je smerová navigácia a spoločnosť Garmin odporúča stiahnuť si aplikáciu Trailforks, ktorá obsahuje trasy a cyklistické chodníky z viac ako 80 krajín.

Obľúbené cesty a trasy nahrané používateľmi služby Connect sa môžu zvýrazniť vďaka integrácii Trendline a navádzanie po trase možno dočasne vypnúť, keď sa jazdci chcú vydať len tak do divočiny. K dispozícii je aj funkcia, ktorá sleduje metriky, vrátane počtu skokov, prejdenej vzdialenosti a iných.

Ak sa jazdí po vopred definovanej trase, ktorá zahŕňa stúpania, je k dispozícii funkcia, ktorá cyklistom umožňuje zobraziť zostávajúce stúpanie a prevýšenie a následne skontrolovať svoj výkon na obrazovke alebo prostredníctvom aplikácie Connect. Tí, ktorí používajú kompatibilné snímače, môžu získať odporúčané výkonové ciele, na ktoré sa môžu počas jazdy na trati zamerať. Edge 1040 Solar môže ponúknuť aj poznatky o výdrži sledovaním úrovne námahy v reálnom čase.

Cyklistický počítač Garmin Edge 1040 Solar.

Nový cyklopočítač údajne prináša používateľom novo osviežené rozhranie pre ľahší prístup k dôležitým informáciám, spolu s vylepšeným zobrazením súhrnu jazdy a možnosťou prispôsobiť si domovskú stránku podľa osobných potrieb. Garmin sľubuje aj rýchle, jednoduché a intuitívne nastavenie, najmä ak jazdci prechádzajú z predchádzajúceho zariadenia Edge, pretože vlastné profily sa budú generovať na základe predchádzajúcich údajov. Pre nových používateľov sa použijú najbežnejšie nastavenia.

Cyklopočítač Edge 1040 Solar využíva silu firemnej značky Firstbeat Analytics, ktorá poskytuje informácie o výkone VO2 max, čase regenerácie, tréningovej záťaži a zameraní tréningu, takže jazdci môžu sledovať, ako ich telo reaguje na tréningové režimy. Na základe aktuálnych tréningových vzorcov možno ponúkať aj denné tréningové návrhy a jazdci môžu byť upozornení, keď je čas posilniť sa občerstvením alebo rehydratáciou.

Cyklistický počítač Garmin Edge 1040 Solar.

Zariadenie obsahuje zabudované bezpečnostné funkcie, ako je detekcia incidentov, asistencia a funkciu LiveTrack, ktorá umožňuje priateľom a rodine vidieť polohu jazdca v reálnom čase a prezerať si plánovanú trasu, zatiaľ čo skupinové správy znamenajú, že ak sa jazdci oddelia od hlavnej skupiny, stále môžu byť v kontakte.

Nakoniec, cyklopočítač Edge 1040 Solar je kompatibilný s ďalším cyklistickým hardvérom od spoločnosti Garmin, vrátane modelových radov Varia a inReach, a môže sa spárovať aj s indoorovým trenažérom Tacx.

Model Edge 1040 Solar určite nie je lacný, stojí 749,99 EUR, ale ak sa zaobídete bez solárneho nabíjania, je k dispozícii aj štandardná verzia za 599,99 EUR.