Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-bicykel DS+ 2 je zameraný na všestrannosť na cestách aj necestách

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Trek sa vrátila do mesta s druhou generáciou svojho mestského elektrického bicykla Dual Sport+, ktorý je navrhnutý tak, aby bol dostatočne flexibilný na dochádzanie do práce s elektrickou podporou, ale aj na víkendové dobrodružstvá na nespevnených cestičkách.

Tam, kde sa spoločnosť Trek rozhodla poháňať model Dual Sport+ z 2019 250-wattovým stredovým elektromotorom Bosch Active Line Plus, model druhej generácie prichádza s bližšie nešpecifikovaným 250-wattovým motorom v náboji zadného kolesa, ktorý poskytne elektrickú asistenciu šliapania do pedálov až do rýchlosti 25 km / h. E-bicykel sa pýši kombináciou citlivého snímania krútiaceho momentu a snímača kadencie pre prísľub „prirodzenejšieho pocitu z elektrického pohonu“.

Hybridný elektrický bicykel Trek Dual Sport+ 2.

K dispozícii je krútiaci moment 40 Nm, ktorý pomáha s prekonávaním kopcov, a súčasťou je aj 9-stupňová mechanická súprava Shimano Altus pre flexibilnejšie možnosti jazdy. Elektromotor je spárovaný s 250-Wh batériou integrovanou do rámu, ktorá má na jedno nabitie dojazd až 56 kilometrov. Je možné dokúpiť externú batériu na predĺženie dojazdu, ktorá sa upevní na košík na fľašu a pripojí sa k nabíjaciemu portu na spodnej rámovej rúrke, čím sa dojazd medzi nabíjaním zdvojnásobí.

Hybridný elektrický bicykel Trek Dual Sport+ 2.

Model DS+ 2 je označovaný ako najľahší hybridný e-bycikel značky Trek s hmotnosťou len 17,41 kilogramu v prípade pánskeho modelu alebo 17,28 kilogramu v prípade dámskeho variantu Stagger. Hliníkový rám s vnútorným vedením káblov sa dodáva v štyroch veľkostných variantoch, aby sa prispôsobil jazdcom s výškou od 1,55 do 1,97 metra, alebo v troch veľkostiach pre používateľov modelu Stagger s výškou od 1,55 do 1,86 metra.

Súčasťou výbavy sú držiaky na pripevnenie voliteľných nosičov a blatníkov, vpredu a vzadu sú zabudované denné LED svetlá a e-bicykel má celkový hmotnostný limit až 136 kilogramov, vrátane jazdca a nákladu.

Hybridný elektrický bicykel Trek Dual Sport+ 2.

Tuhá zliatinová vidlica a chýbajúce zadné odpruženie znamenajú, že ľudia budú mať skutočný pocit z terénu, keď budú šliapať do pedálov, ale 2,2-palcové viacvrstvové pneumatiky Bontrager obuté okolo 27,5-palcových ráfikov so špicami môžu pomôcť pohltiť niektoré nerovnosti. Brzdnú silu zabezpečujú hydraulické kotúčové brzdy Shimano so 160 mm kotúčmi.

Model Dual Sport+ 2 je už k dispozícii, pričom cena pánskeho aj dámskeho modelu je 2 399,99 dolárov.

Hybridný elektrický bicykel Trek Dual Sport+ 2.