Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stacionárny bicykel v tvare slimáka je výzvou pre tréning v interiéri

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stacionárne bicykle sú skvelým spôsobom, ako sa udržiavať v kondícii, ale jazda na nich môže byť trochu otupujúca. Hongkonská spoločnosť Snailcle sa snaží oživiť situáciu funkciami nabitým inteligentným cyklotrenažérom s automatickým nastavením výšky, odporom kopírujúcim terén a virtuálnymi trasami pomocou aplikácie.

Nasadnutie na skutočný bicykel a jazda na bicykli v prírode môže poskytnúť nielen potrebný tréning na rovinkách, stúpaniach a zákrutách, ale môže predstavovať aj pastvu pre ľudské zmysly. Takéto aktivity sú však často závislé od počasia, čo znamená, že niektorí zanietení jazdci majú doma aj stacionárny bicykel na tréning. Ten im určite pomôže udržať sa v kondícii, ale môže byť aj trochu nudný.

Nový stacionárny bicykel Snailcle Smart Bike, ktorý je vo vývoji od mája 2021 a v súčasnosti zbiera finančné prostriedky na výrobu na startup portáli Kickstarter, je navrhnutý tak, aby sa tréning doma stal pútavým a zábavným.

Stacionárny bicykel Snailcle Smart Bike.

Tento model bude musieť byť zapojený do elektrickej zásuvky, aby fungovali palubné systémy a odpor EMS. Úroveň odporu sa dá nastaviť manuálne v 36 úrovniach pomocou tradičného ovládača, ktorý obsahuje LED osvetlenie stavu, no cyklotrenažér v tvare slimáka údajne poskytuje aj „realistické terénne efekty“ zamerané na reprodukciu pocitu pri stúpaní do kopca a šprintoch z kopca automatickou zmenou odporu na pedáloch podľa trás zvolených prostredníctvom mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android.

Stacionárny bicykel Snailcle Smart Bike.

Spoločnosť Snailcle spolupracuje s firmou Unity na poskytovaní týždenných aktualizácií cyklistických trás, aby sa udržiavala pútavosť, a jazdci môžu sledovať scény na obrazovke prostredníctvom smartfónu pripojeného v kolíske uprostred riadidiel. Používatelia sa tiež môžu rozhodnúť pre prenos vizuálnych efektov aj na veľkú obrazovku televízora. Neexistuje však žiadne nakláňanie sa do zákrut, ako je to pri niektorých iných platformách.

Vývojári pripravili ešte jednu metódu nastavenia odporu. Vstavané snímače dokážu rozpoznať polohu jazdca, takže nakláňanie sa dozadu zmierni odpor, zatiaľ čo zaujatie postoja dopredu s lakťami blízko riadidiel alebo opretými o ne dá systému najavo, že to myslíte vážne, a odpor sa podľa toho zvýši.

Stacionárny bicykel Snailcle Smart Bike.

Ak má domácnosť viac ako jedného používateľa stacionárneho bicykla, jednotlivé profily a história jázd sa môžu ukladať do sprievodnej aplikácie, čo znamená, že jazdci môžu bez väčších problémov pokračovať tam, kde skončili. A Snailcle obsahuje aj motorizované nastavenie výšky sedadla a riadidiel, ktoré možno ovládať manuálne pomocou tlačidiel na bočných ramenách riadidiel bez toho, aby bolo potrebné zosadnúť z bicykla, alebo ho možno použiť z uložených nastavení v týchto uložených profiloch.

Tím Snailcle sa s cieľom získať finančné prostriedky na výrobu obrátil na startup portál Kickstarter, kde sa v súčasnosti cena príspevkov začína na 3 915 HKD (približne 490 EUR). Ak všetko pôjde podľa plánu, začiatok dodávok sa odhaduje na november tohto roku.

Stacionárny bicykel Snailcle Smart Bike.