Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HydroJet pridá k paddleboardom a kajakom elektrický prúdový pohon

HydroJet pridá k paddleboardom a kajakom elektrický prúdový pohon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci jedným z veľkých lákadiel paddleboardov a kajakov je skutočnosť, že sú poháňané ľudskou silou, existujú situácie, v ktorých by mohol motor pomôcť. Nové zariadenie HydroJet bolo navrhnuté s ohľadom na túto skutočnosť, keďže ho možno podľa potreby namontovať na existujúce vodné plavidlá.

Zariadenie s hmotnosťou 15 kilogramov, ktoré navrhol tím amerických nadšencov vodných športov z Portlandu v štáte Oregon, obsahuje jeden vodou chladený elektrický prúdový motor. Predchádzajúce prototypy mali dva takéto motory, jeden na každej strane dosky / kajaku, no zistilo sa, že vytvárajú príliš veľký odpor a spotrebúvajú príliš veľa energie z batérie.

Prídavný elektrický prúdový motor HydroJet.

Súčasná verzia zariadenia HydroJet je pripevnená k zadnej časti vodného plavidla používateľa prostredníctvom patentovaného systému popruhov. Potom sa ovláda priloženým bezdrôtovým ručným diaľkovým ovládačom a dosahuje maximálnu rýchlosť viac ako 27 km / h. Jedno nabitie odnímateľnej lítium-iónovej batérie s kapacitou 44 000 mAh údajne vystačí až na 80 minút prevádzky.

Prídavný elektrický prúdový motor HydroJet.

Diaľkový ovládač je vodotesný podľa normy IP68, čo znamená, že ho možno ponoriť do hĺbky 1,5 metra na 30 minút. Ak by používateľ spadol z dosky do vody, HydroJet sa zastaví hneď, ako palec uvoľní spínač plynu na diaľkovom ovládaní. Plavba sa riadi prenášaním hmotnosti tela a / alebo použitím pádla.

Diaľkový ovládač pre zariadenie HydroJet.

V prípade záujmu je zariadenie HydroJet momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Získať sa dá za príspevok v sume 1 100 USD. Za predpokladu, že sa vyzbiera požadovaná suma a HydroJet sa dostane do výroby, prvé kusy by mali byť distribuované v priebehu septembra 2022.

Prídavný elektrický prúdový motor HydroJet.