Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový e-bicykel Pinarello Nytro sa radí medzi najľahšie na ceste a štrku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V snahe pomôcť cyklistom predĺžiť si jazdu a uľahčiť si strmé stúpania, spoločnosť Pinarello predstavila úplne novú sériu Nytro E. Najnovšia iterácia modelového radu e-bicyklov vymieňa pohon Fazua za ľahký a elegantný elektrický stredový pohon TQ, vďaka čomu patrí medzi najľahšie e-bicykle so stredným pohonom v tomto odvetví. Či už šliapete do pedálov na ceste alebo na štrku, stredový pohon poskytuje až 300 wattov elektrickej asistencie s dojazdom až 140 kilometrov na jedno nabitie. To všetko v ráme, ktorý je elegantný a aerodynamický, takže by ste mohli zabudnúť, že má batériu a motor.

Séria Nytro E sa sústreďuje okolo rovnakého stredového pohonu TQ-HPR50, ktorý sa v poslednej dobe pravidelne objavuje v iných ľahkých e-bicykloch. HPR50, napájaný 360-Wh batériou integrovanou v spodnej rámovej trubke, poskytuje výkon až 300 wattov a krútiaci moment 50 Nm, aby pomohol cyklistom vyraziť do strmých kopcov a udržať svaly dostatočne svieže na to, aby najazdili kilometer za kilometrom. Batéria poskytne 100 kilometrov dojazdu s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov, ktorý možno predĺžiť až na 140 kilometrov prostredníctvom dostupného balíka predlžovača dojazdu.

Nová séria cestných a gravel e-bicyklov Pinarello Nytro E.

Zatiaľ čo elektrický pohon je nový, Pinarello prináša dizajnové prvky, aby bol e-bicykel Nytro ľahký a aerodynamický. Tvaruje hlavovú trubku, spodnú trubku a zadné vzpery pre optimálny aerodynamický výkon a vedie káble dovnútra, aby sa ešte viac znížil odpor. Asymetrická konfigurácia zadného trojuholníka má za cieľ kompenzovať nerovnomerné rozloženie sily vyplývajúce z ťahu reťaze na pravej strane.

Nová séria cestných a gravel e-bicyklov Pinarello Nytro E.

Kompaktný, nízkoprofilový motor HPR50 váži len 1 850 gramov alebo celkovo 3 600 gramov, vrátane batérie a digitálneho displeja. Spoločnosť Pinarello ďalej znižuje hmotnosť pomocou konštrukcie rámu vyrobeného z uhlíkových vlákien Toray. Hrubá, výrazná vidlica Onda vpredu je navrhnutá tak, aby zvýšila stabilitu, presnosť otáčania a tlmenie vibrácií. Hmotnosť e-bicykla dosahuje len 11,4 kilogramu pre najvyššiu triedu Nytro Road E9 v strednej veľkosti 530. Spoločnosť Pinarello tak hrdo vyhlasuje Nytro za najľahší e-bicykel so stredovým pohonom na trhu.

Nová séria cestných a gravel e-bicyklov Pinarello Nytro E.

Medzi ďalšie funkcie série Nytro E patrí 2-palcový displej úhľadne integrovaný v prednej časti hornej rámovej trubky, objímka sedadla zapustená do rámu na cestných modeloch a geometria vylepšené pre použitie na ceste alebo štrku. Cestné modely akceptujú pneumatiky do 32 mm, zatiaľ čo štrkové (takzvané gravel bicykle) do 50 mm.

Okrem spomínanej vlajkovej lode Nytro Road E9 v hodnote 13 000 USD je v ponuke spoločnosti Pinarello cestné modely E7 za 9 800 USD, E5 za 7 800 USD, gravelové e-bicykle E7 za 8 800 USD a E5 za 7 800 USD. Do novej série sa radí aj mestský e-bicykel E5 Allroad s plochými lištami a blatníkmi za cenu 6 000 USD.

Mestký model Nytro E5 Allroad.