Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pedále Arclight s LED diódami meniacimi farbu sa stali bezklipové

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Veľa cyklistov dochádzajúcich do práce ako aj mnoho horských cyklistov používa takzvané bezklipové pedále. Dvojfarebné LED pedále Arclight Pro Clipless z dielne spoločnosti Redshift Sports sú určené práve pre takýchto ľudí.

Spoločnosť Redshift Sports oznámila prvú verziu svojich pedálov Arclight s LED osvetlením ešte v roku 2021. Rovnako ako táto verzia, aj nové pedále Arclight Pro Clipless obsahujú dva dvojfarebné LED moduly odolné voči poveternostným vplyvom na každý pedál. Jeden modul sa nachádza v otvore v prednej časti pedálu, zatiaľ čo druhý v otvore v zadnej časti. Na mieste ich držia magnety, takže sa dajú vytiahnuť na nabíjanie.

Bezklipové pedále s dvojfarebným LED svetlom Arclight Pro Clipless.

Stlačením a podržaním tlačidla na každom module ho jazdec zapne a môže prepínať medzi režimami Flash , Eco (šetriaci batériu) alebo Steady. Pedále potom slúžia ako zadné svetlá a svetlomety, ktoré pri pohybe hore a dole zlepšia viditeľnosť cyklistu pre ostatných účastníkov cestnej premávky.

A hoci na trhu existujú aj iné pedále vybavené svetlom, na pedáloch Arclight je šikovné to, že bez ohľadu na to, ktorým smerom nahor je každý pedál otočený, jeho predné LED diódy sa automaticky rozsvietia na bielo a zadné na červeno. Táto funkcia je možná vďaka integrovaným magnetom, snímaču magnetického poľa a kombináciou akcelerometra a gyroskopu.

Bezklipové pedále s dvojfarebným LED svetlom Arclight Pro Clipless.

Ako už názov napovedá, pedále Arclight Pro Clipless pridávajú do stredu každého pedálu obojstranný retenčný mechanizmus v štýle SPD. Obrábaná hliníková platforma pre nohy zostáva zachovaná, takže pedále možno podľa potreby používať aj s bežnou obuvou. Platformu je však možné dočasne odstrániť, spolu so svetelnými modulmi a ponechať len nášľapný mechanizmus pre horských cyklistov, ktorí to tak majú radi.

Výdrž batérie je udávaná na maximálne 36 hodín. Batéria sa prostredníctvom USB nabije do plnej kapacity za 2 hodiny. Súprava pedálov údajne váži spolu 678 gramov, vrátane LED svetelných modulov.

Bezklipové pedále s dvojfarebným LED svetlom Arclight Pro Clipless.

Nové bezklipové pedále s dvojfarebným LED svetlom Arclight Pro Clipless sú už k dispozícii na webovej stránke výrobcu za cenu 174,99 USD. Horských cyklistov, ktorí nepoužívajú bezklipové pedále, by mohol zaujímať aj model Arclight Pro Flat, ktorý je vybavený 10 kolíkmi z ocele s povrchovou úpravou na každej strane každého pedálu platformy. Ich cena je 159,99 USD.

Bezklipové pedále s dvojfarebným LED svetlom Arclight Pro Clipless.