Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BrakeAce PF2 bezdrôtovo monitoruje brzdný výkon horských cyklistov

BrakeAce PF2 bezdrôtovo monitoruje brzdný výkon horských cyklistov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 3. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V roku 2020 bol prvýkrát predstavený BrakeAce, systém merania výkonu namontovaného na horskom bicykli, ktorý monitoruje používanie bŕzd cyklistami počas každej jazdy. Teraz je k dispozícii v novej a vylepšenej bezdrôtovej forme s názvom Brake Ace PF2.

Rovnako ako jeho predchodca s pevným pripojením, aj vylepšený bezdrôtový systém BrakeAce PF2 pozostáva z dvoch snímačov tenzometra, ktoré nahradia existujúci brzdový adaptér (bit, ktorý prechádza medzi brzdovým strmeňom a rámom alebo vidlicou) na predných a zadných kotúčových brzdách bicykla. Tieto brzdy môžu byť hydraulické alebo mechanické.

Počas každej jazdy senzory merajú moduláciu, intenzitu a trvanie každého brzdenia, pričom to robia až 1000-krát za sekundu. V prípade modelu PF2 sú tieto údaje bezdrôtovo prenášané prostredníctvom technológie Bluetooth LE (Low Energy) do sprievodnej aplikácie v smartfóne jazdca.

Bezdrôtový monitorovací systém brzdenia na horských bicykloch BrakeAce PF2.

Po skončení jazdy si cyklista pomocou tejto aplikácie prezrie mapu svojej jazdy, na ktorej sú zobrazené všetky udalosti brzdenia. Používateľ tiež dostane „skóre“ za túto jazdu spolu s radou, ako zlepšiť toto skóre a tým aj svoj výkon pomocou zmeny svojich brzdných návykov.

Každý senzor údajne váži 73 gramov a tvrdí sa, že vydrží viac ako 100 hodín prevádzky na jedno nabitie lítiovej batérie. Výrobca tvrdí, že systém PF2 bol úspešne testovaný profesionálnymi jazdcami na festivale horských bicyklov Crankworx a v rámci prípravy na národné finále na Novom Zélande.

Limitovaná počiatočná edícia systému BrakeAce PF2 je k dispozícii na predbežnú objednávku prostredníctvom webovej stránky spoločnosti BrakeAce za cenu 1 199 USD za súpravu dvoch snímačov. Jednotky by mali byť odoslané v júni tohto roku.

Bezdrôtový monitorovací systém brzdenia na horských bicykloch BrakeAce PF2.