Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sirius: Prvé lyžiarske okuliare s rozšírenou realitou na svete

Sirius: Prvé lyžiarske okuliare s rozšírenou realitou na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švajčiarska startup spoločnosť OstLoong Innovations vytvorila inteligentné lyžiarske okuliare Sirius, ktoré obsahujú technológie umelej inteligencie a rozšírenej reality. Tieto pokročilé lyžiarske okuliare ako prvé na svete poskytnú nositeľom zážitok z rozšírenej reality na svahu a sú vybavené vysokokvalitným farebným displejom.

Po rokoch skúseností s používaním a vývojom systémov rozšírenej reality v uzavretých priestoroch sa spoločnosti OstLoong Innovations podarilo vyvinúť technologický systém OUTDOOR AR pre rozšírenú realitu, ktorý sa nasadzuje v exteriéri. Inteligentné lyžiarske okuliare Sirius sú jedinečné tým, že okrem klasických funkcií okuliarov kombinujú rozšírenú realitu s umelou inteligenciou.

AR lyžiarske okuliare OstLoong Sirius.

Na základe analýzy a algoritmov poskytujú okuliare možnosť umiestniť virtuálne objekty do zorného poľa v reálnom vonkajšom svete. Okuliare zobrazujú nielen informácie o čase, počasí, okolitej teplote, rýchlosti a vzdialenosti. Vďaka GPS modulu môžu tiež premietať smerové šípky pre lepšiu navigáciu na trati, či dokonca vložia na svah virtuálne slalomové stĺpiky. Dokážu tiež zaistiť bezpečnosť na svahu, napríklad identifikáciou a zvýraznením nebezpečných zón. Integrovaná HD kamera pritom umožní naživo streamovať adrenalínový zjazd kamarátom.

AR lyžiarske okuliare OstLoong Sirius.

„Viacrozmerný a pohlcujúci zážitok s okuliarmi Sirius poskytuje používateľovi nový spôsob orientácie, pohybu a komunikácie na čerstvom vzduchu. Ponúka bezpečnosť a zábavu, čím zvyšuje spokojnosť lyžiarov,“ hovorí Dimitri Charrière, prevádzkový riaditeľ spoločnosti OstLoong Innovations a bývalý profesionálny freestyle lyžiar.

K dispozícii sú modely inteligentných lyžiarskych Sirius Standard a Sirius Pro za cenu 600 CHF (približne 610 EUR), respektíve 1 000 CHF (okolo 1017 EUR).

AR lyžiarske okuliare OstLoong Sirius.