Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slede je ako skejtbord s mini snowboardami namiesto kolies

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V priebehu rokov bolo vytvorených niekoľko skejtbordov, o ktorých výrobcovia tvrdili, že sa ovládajú ako snowboardy na ulici. Snežný skejtbord Slede, ktorý bol navrhnutý vo Fínsku, tento koncept obracia, pretože údajne funguje ako skejtbord ako stvorený pre jazdu po snehu.

Slede má dosku, ktorá je vyrobená zo 7 vrstiev z kanadského javora. Doska je na povrchu pokrytá vrstvou priľnavej penovej gumy. Na spodnej strane dosky sú namontované štyri mini-snowboardové lyže, ktoré nahrádzajú kolieska na skejtborde.

Snežný skejtbord Slede.

Lyže sú namontované na podvozky v štýle skejtbordu, z ktorých každý je vybavený gumovým pružinovým mechanizmom. Táto pružina ťahá lyžu do štandardnej rovnej polohy, keď jazdec vyvíja rovnomerný tlak, ale stále umožňuje lyži otáčať sa vzhľadom na dosku pri jazde po nerovnom snehu alebo pri zatáčaní.

Výkon na snehu zvyšujú čepele z nehrdzavejúcej ocele pripomínajúce tvarom korčule, ktoré vyčnievajú zo stredu každej lyže po oboch stranách. Jazdci si môžu zvoliť kratšie čepele na použitie na tvrdom snehu alebo hlbšie čepele na hlbší mäkší sneh.

Snežný skejtbord Slede.

Podľa konštruktérov sú lyže vyrobené z „rovnakých materiálov ako snowboardy“, a preto by sa mali udržiavať podobným spôsobom. Inými slovami, ich spodná strana by sa mala pravidelne pieskovať a voskovať. Okrem toho sú všetky komponenty vymeniteľné používateľom za komerčne dostupné náhradné diely.

Snežný skejtbord Slede sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Indiegogo v sume od 290 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 350 EUR. Distribúcia by sa mala začať v októbri tohto roku.

Snežný skejtbord Slede.