Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyclemate sa vydáva na vodu s novým elektrickým surfom

Cyclemate sa vydáva na vodu s novým elektrickým surfom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hongkonská spoločnosť Cyclemate je známa najmä svojimi pohodlnými poťahmi sedadiel na bicykle. Teraz však diverzifikuje svoje portfólio tým, že predstavuje svoj nový elektrický surf pod jednoduchým názvom Cyclemate Electric Surfboard.

Rovnako ako iné elektrické surfy, Cyclemate Electric Surfboard je vybavený vstavaným motorom s prúdovým pohonom, ktorý používateľom umožňuje surfovať na rovnej vode a ľahšie chytať vlny. Môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 32 km / h v režime Low Speed (nízka rýchlosť pre začiatočníkov) a maximálnu rýchlosť až 60 km / h v režime High Speed pre pokročilých surferov. Používatelia prepínajú medzi týmito režimami stlačením tlačidla na doske surfu.

Elektrický surf Cyclemate Electric Surfboard.

Akcelerácia je plynule riadená pomocou ručnej jednotky, ktorá je spojená s doskou pomocou elektrického kábla a lanového vodítka. Používateľ navyše nosí priložený náramok, ktorý sa pripája ku klapke pomocou vlastnej šnúrky. Ak spadne z dosky, šnúrka náramku sa vytrhne z klapky, čím sa vypne motor a e-surf zastaví.

Elektrický surf Cyclemate Electric Surfboard.

Napájanie zabezpečuje odnímateľná lítium-iónová batéria, ktorá sa uzamkne v doske. Spoločnosť tvrdí, že jedno nabitie v dĺžke troch až štyroch hodín by malo stačiť na jednu až dve hodiny používania, v závislosti od faktorov, ako je napríklad zvolený režim rýchlosti. Všetka elektronika je vodotesná v štandarde IP68, čo znamená, že vydrží ponorenie do hĺbky 1,5 metra po dobu až na 30 minút.

Elektrický surf Cyclemate Electric Surfboard.

Samotná doska meria 60 cm na šírku a 182 cm na dĺžku a v najhrubšom bode je hrubá 137 mm. Je vyrobená z pevnej expandovanej polypropylénovej (EPP) peny. Kupujúci sa však môžu rozhodnúť aj pre verziu s ochrannou vrstvou z uhlíkových vlákien. Základný model údajne váži 41 kilogramov, verzia s karbónovou vrstvou má hmotnosť 43 kilogramov. Oba modely zvládnu používateľa s maximálnou hmotnosťou až 130 kilogramov.

Elektrický surf Cyclemate Electric Surfboard.

Elektrický surf Cyclemate Electric Surfboard sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter. Verzia EPP je ponúkaná za 47 090 HKD (približne EUR), zatiaľ čo verzia s karbónovou ochrannou vrstvou vyjde na 50 230 HKD (okolo EUR). Dodávka je naplánovaná už na jún 2023, čo je včas na strávenie letnej sezóny na vode.