Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flitescooter umožní nováčikom lietať nad vodou už za niekoľko minút

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lietanie nad vlnami na takzvanom hydrofoil elektrickom surfe je relatívne nový spôsob zábavy na vode, ale začiatočníci s tým môžu mať problémy. Flitescooter však využíva veľkú nafukovaciu dosku a stredové riadidlá, ktoré pomáhajú ľuďom začať s týmto adrenalínovým vodným športom.

Austrálska spoločnosť Flite je najnovším výrobcom, ktorý sa zameral na výrobu „ultimátneho ľahkého surfu“ pre začiatočníkov. Hydrofoil e-surf Flitescooter má navyše riadidlá pre väčšiu stabilitu, rovnováhu a kontrolu.

Stĺpik riadidiel je namontovaný tesne pred batériovým priestorom vo veľkej nafukovacej doske surfu. Je navrhnutý na jednoduchšie štarty z dokov a člnov. A jazdci zaujímajú „uvoľnenejší postoj smerom dopredu“ na protišmykovej hornej ploche, vďaka čomu je e-surf vhodný aj pre rodiny a turistov, ktorí „hľadajú pokojnejší spôsob lietania nad vodou“.

Hydrofoil elektrický surf s odnímateľnými riadidlami Flitescooter.

Doska Flitescooter sa dodáva s novým úplne uzavretým prúdovým pohonným systémom na 61 centimetrovom hydrofoil krídle, pričom na zvýšenie alebo zníženie rýchlosti sa používa jednoduchý plyn ovládaný palcom. Zostava jazdí so súpravou plutiev Cruiser 1800, ktoré sú vhodné pre začiatočníkov, a odnímateľným akumulátorom Flitecell Sport, ktorý umožňuje až 90 minút plavby na jedno nabitie. Voliteľne je k dispozícii akumulátor Explore, ktorý zvyšuje tento čas až na 150 minút.

Hydrofoil elektrický surf s odnímateľnými riadidlami Flitescooter.

Spoločnosť Flite predpokladá, že nováčikovia sa dokážu zdvihnúť nad hladinu v priebehu niekoľkých minút s minimálnymi inštrukciami. A keď dôvera a zručnosti používateľa narastú, ručný ovládač Flite Controller sa dá odpojiť od riadidiel, samotné riadidlá sa odstránia a Flitescooter sa používa ako klasický hydrofoil e-surf.

Hydrofoil elektrický surf s odnímateľnými riadidlami Flitescooter sa dá už teraz predbežne objednať za cenu od 12 995 USD, vrátane tašky na dosku a ručnej pumpy. Začiatok dodávok sa pritom odhaduje na koniec augusta tohto roku.

Hydrofoil elektrický surf s odnímateľnými riadidlami Flitescooter.