Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký a flexibilný zámok na bicykel Abus CombiFlex TravelGuard

Ľahký a flexibilný zámok na bicykel Abus CombiFlex TravelGuard
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aj keď v situáciách s vysokým rizikom krádeže neexistuje žiadna náhrada za veľký, statný a ultrabezpečný zámok na bicykel, niekedy je ľahší a kompaktnejší zámok o niečo praktickejší. A presne tak je navrhnutý aj najnovší zámok na bicykel Abus CombiFlex TravelGuard.

TravelGuard sa pripája do rastúceho segmentu zámkov na bicykle, ktoré sú určené pre používateľov, ktorí parkujú svoj bicykel na krátky čas a na dohľad od miesta, kde sedia alebo stoja. Je tak vhodný pre tých, ktorí nechcú v takýchto prípadoch so sebou ťahať veľký, ťažký zámok. Dobrým príkladom by bol niekto, kto sa pri návrate z rekreačnej jazdy zastaví v kaviarni alebo na terase baru.

Zámok na bicykel Abus CombiFlex TravelGuard.

Aj keď bicykel môže byť zaparkovaný len niekoľko metrov od jazdca, okoloidúci zlodej ho stále môže chytiť a odviezť za niekoľko sekúnd, ak nie je zamknutý. Ak však prípadný zlodej uvidí, že by mu trvalo asi pol minúty prerezať aj relatívne drobný zámok TravelGuard, vie, že by ho pravdepodobne niekto zbadal a zastavil.

Zámok na bicykel Abus CombiFlex TravelGuard.

Pokiaľ ide o špecifikácie, zámok na bicykel TravelGuard je vybavený 45 centimetrových pásom, ktorý sa omotá a prichytí okolo rámu bicykla a priľahlého nepohyblivého predmetu. Pás sa uzatvára pomocou 3-miestneho kombinačného zámku. Pás má pevné oceľové jadro a je potiahnutý gumou, aby sa zabránilo poškriabaniu alebo odštiepeniu laku bicykla. Navyše guma je ďalšia vec, ktorú treba pri krádeži prerezať.

Celý zámok váži 80 gramov a je už dostupný vo farbách červenej, žltej a čiernej za cenu 34,99 USD.

Zámok na bicykel Abus CombiFlex TravelGuard.