Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný podvodný skúter Surando môže poháňať aj kajak

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 8. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Podvodné skútre sa v poslednej dobe stali jedným z najobľúbenejších zariadení pre nadšencov vodných športov a najnovší z nich od japonského výrobcu Surando Tech má síce kompaktné rozmery, ale je dostatočne výkonný na to, aby mohol poháňať surf či dokonca kajak.

Ponorné zariadenie Surando ma jednoduchú valcovú konštrukciu so štvorlistá vrtuľou chránenou bezpečnostným krytom. Tri prevodové stupne sa dajú ovládať tlakom palca na rukoväti riadenia a umožní dosiahnuť maximálna rýchlosť 2 m / s.

Kompaktný podvodný skúter Surando.

S maximálnou hĺbkou ponoru 60 metrov môže byť tento podvodný skúter vhodný aj pre serióznych potápačov, vrátane jaskynných a vrakových prieskumníkov, ako aj pre šnorchlistov a kohokoľvek, kto sa chce zabaviť pod vodnou hladinou. Zariadenie sa dá namontovať aj na kajak, paddleboard alebo kanoe, čo vyzerá byť zábavne a zároveň praktické, keď musíte zápasiť s prílivom alebo prúdom.

Kompaktný podvodný skúter Surando.

Plné nabitie batérie s kapacitou 7 200 mAh trvá približne tri hodiny a poskytne približne 60 minút nepretržitej plavby. Podvodní fotografi môžu na zariadenie namontovať aj rôzne príslušenstvo, ako je GoPro kamera a osvetlenie.

Kompaktný podvodný skúter Surando.

Jednou z jeho najlepších výhod je však jeho veľkosť. Surando je veľmi kompaktné, navrhnuté tak, aby sa zmestilo do bočného vrecka batohu, a je schválené na uloženie v príručnej batožine pre prepravu lietadlom. Teda v prípade, že máte 3 kilogramy hmotnostnú rezervu pri balení vecí.

Kompaktný podvodný skúter Surando je momentálne súčasťou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa ponúka za 55 385 JPY (približne 348 EUR). Distribúcia sa odhaduje na október 2023.

Kompaktný podvodný skúter Surando.