Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrická štvorkolka Manul umožní vozíčkarom vyraziť do terénu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 8. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Horskí cyklisti, ktorí šliapu do pedálov, nemusia byť jediní, ktorí si môžu užívať zábavnú jazdu po teréne. Nová štvorkolka Manul 4x4 Handquad je totiž navrhnutá tak, aby priniesla podobný zážitok z jazdy aj vozičkárom, pričom asistenciu im poskytuje elektrický motor.

Elektrická štvorkolka Manul 4x4 Handquad, ktorú vyvinula nemecká spoločnosť Tretzeug, je v skutočnosti vybavená ručne poháňaným pohonom na všetky štyri kolesá. Prostredníctvom kombinácie prevodovky a motora so stredovým ozubeným kolieskom možno prepínať medzi celkovo 24 prevodovými stupňami.

Terénna e-štvorkolka pre vozíčkarov Manul 4x4 Handquad.

Elektromotor s výkonom 250 W poskytuje krútiaci moment až 85 Nm, čím zvyšuje silu jazdca pri ručnom poháňaní pedálov až do maximálnej rýchlosti 25 km / h. Tento motor je napájaný 36 V / ~20 Ah lítiovou batériou. Dojazd ešte nebol presne stanovený, no nech už bude akýkoľvek, možno ho zdvojnásobiť pridaním druhej batérie.

Terénna e-štvorkolka pre vozíčkarov Manul 4x4 Handquad.

Táto e-štvorkolka je zameraná aj na používanie v meste. Na výber je preto medzi terénnymi kolesami s rozmermi 16 x 4,0 palca alebo kolesami s rozmermi 16 x 2,0 palca. Kĺbový rám z chrómovej ocele pomáha udržať pneumatiky v kontakte s nerovným terénom, zatiaľ čo brzdnú silu zabezpečujú predné a zadné mechanické kotúčové brzdy Avid BB7. So štandardne dodávanou jednou batériou by malo vozidlo nakoniec vážiť približne 40 až 45 kilogramov.

Terénna e-štvorkolka pre vozíčkarov Manul 4x4 Handquad.

Terénna e-štvorkolka pre vozíčkarov Manul 4x4 Handquad by mala byť čoskoro k dispozícii na predbežnú objednávku za cenu približne 16 000 EUR. Záujemcom by sa mala dodávať na jar budúceho roka.