Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Potápačský systém na rýchle použitie pridáva elektrický vzduchový kompresor

Potápačský systém na rýchle použitie pridáva elektrický vzduchový kompresor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 8. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred šiestimi rokmi bola predstavená miniatúrna nádrž na stlačený vzduch Scorkl, ktorá umožňuje používateľom dýchať pod vodou po dobu až 10 minút. Na jednoduchšie dopĺňanie vzduchu priamo na mieste sa teraz dá použiť verziu 2.0 s elektrickým vzduchovým kompresorom a „batériou“.

Pôvodný model Scorkl je kompaktná vzduchová fľaša s pripojeným regulátorom a manometrom. Je dostatočne malá a ľahká na to, aby ju potápač namiesto nosenia na chrbte jednoducho zavesil na ústa počas plávania.

Používatelia zariadenie plnia tak, že ho pripojia buď k bežnému vzduchovému kompresoru v potápačskom obchode, k bežnej plnohodnotnej tlakovej nádrži alebo k voliteľnej ručnej vzduchovej pumpe určenej pre tento systém. Systém Scorkl 2.0 ponúka ďalšiu alternatívu v podobe malého elektrického vzduchového kompresora.

Kompaktná potápačská vzduchová fľaša na rýchle použitie Scorkl 2.0.

Na jeho použitie stačí, aby používatelia zapojili kompresor do bežnej zásuvky, pripojili ho k tlakovej fľaši Scorkl, ktorú treba doplniť, a potom stlačením jediného tlačidla ho spustili. Môže byť napájaný aj z autobatérie alebo lodného akumulátora, prípadne z voliteľného prenosného akumulátora.

Elektrický vzduchový kompresor neobsahuje vlastnú batériu, ale slúži ako adaptér pre jednu alebo dve 18-voltové batérie elektrického náradia iných výrobcov. Je kompatibilný s akumulátormi Milwaukie, Makita, Bosch a DeWalt, ktoré musí dodať používateľ. V súčasnosti nie je známe, koľko náplní poskytne jedna alebo dve plne nabité batérie.

Kompaktná potápačská vzduchová fľaša na rýchle použitie Scorkl 2.0.

Kompaktná potápačská vzduchová fľaša na rýchle použitie Scorkl 2.0 sa dá získať podporou startup kampane na portáli Kickstarter v sume od 1 765 AUD (približne 1 052 EUR) za kompletný balík, ktorý zahŕňa fľašu, kompresor a batériu. Podporovatelia si môžu kúpiť aj jeden alebo dva jednotlivé komponenty za nižšie sumy. Dodávka prvých kusov je naplánovaná na marec 2024.