Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dvojdielny e-longboard Velocity Etch sa ľahšie nakláňa do zákrut

Dvojdielny e-longboard Velocity Etch sa ľahšie nakláňa do zákrut
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americká spoločnosť Velocity Boards skladací elektrický longboard Velocity Etch, ktorý má zaujímavý dizajn rozdelenej dosky. Vďaka tomu môže jazdec ľahšie rezať zákruty v štýle snowboardu, no s rýchlosťou a stabilitou longboardu.

Elektrický longboard Velocity Etch je vybavený dvomi bezdrôtovo diaľkovo ovládanými elektromotormi s celkovým výkonom 1 500 wattov, ktoré jazdca rozbehnú na maximálnu rýchlosť až 39 km / h. Jedno plné nabitie 44,4V / 310,8-Wh lítiovej batérie by údajne malo stačiť na dojazd do vzdialenosti 16 až 24 kilometrov na rovných cestách. Tento údaj platí v prípade jazdca s hmotnosťou do 82 kilogramov.

Dvojdielny elektrický longboard Velocity Etch.

Dvojdielna laminovaná doska, ktorá je vyrobená z kanadského javora, je rozdelená na prednú a zadnú časť, pričom každá z nich, spolu so závesmi s kolesami, sa dá nakláňať zo strany na stranu pozdĺž osi oceľovej tyče v strede longboardu. Táto tyč prechádza hliníkovými rúrkami na spodnej strane každej časti dosky a v prípade potreby sa dá odstrániť. Tým sa Etch rýchlo rozdelí na tri časti, aby sa dal uložiť do batohu po skončení jazdy.

Dvojdielny elektrický longboard Velocity Etch.

E-longboard jazdí na štyroch 6,5-palcových kolesách, ktoré sú obuté do terénnych pneumatík. Je pritom schopný zvládnuť až 35-percentné stúpanie do kopca. Celá súprava váži 11 kilogramov a dokáže uniesť jazdca s maximálnou hmotnosťou až do 113 kilogramov.

Dvojdielny elektrický longboard Velocity Etch.

Vývojári hľadajú finančné prostriedky na financovanie výroby prostredníctvom starup kampane na portáli Kickstarter. E-longboard Velocity Etch sa dá získať za podporu v sume 999 USD. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 1 399 USD. Dodávka by sa mala začať vo februári 2024.