Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

InMotion prináša výkonnú e-jednokolku na drsnú jazdu do a z kopca

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky špecialista na elektromobilitu InMotion predstavil novú elektrickú jednokolku, ktorá bola navrhnutá tak, aby „posúvala hranice prieskumu“. Model s názvom Adventure sa môže pochváliť až desivo výkonným motorom, 120-kilometrovým dojazdom na jedno nabitie batérie a laditeľným odpružením.

Po roku výskumu a vývoja sa spoločnosť InMotion rozhodla obohatiť elektrickú jednokolku Adventure o šialene výkonný 4 000 W off-roadový motor, ktorý údajne dokáže dosiahnuť maximálny výkon až 9 000 wattov (alebo možno ešte viac) a je navrhnutý tak, aby pomáhal jazdcom relatívne ľahko stúpať do kopcov so sklonom až 50 stupňov vďaka krútiacemu momentu až 200 Nm a 850 N trakčnej sile na kolese.

Terénna elektrická jednokolka InMotion Adventure.

Jednokolka údajne dokáže na rovine dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 110 km / h a vyrazí z pokoja na 50 km / h len za 2,5 sekundy. K dispozícii sú pritom dva jazdné režimy. Stabilný a plynulejší režim Comfort pre predĺženú výdrž batérie a vysokovýkonný režim Sport s vyššou odozvou. Nastavenia sa dajú vyladiť prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Terénna elektrická jednokolka InMotion Adventure.

Štyri batérie obklopujúce koleso je možné uvoľniť z rámu za približne 10 minút. Udávaná kapacita batérií je 2 400 mAh, pričom inteligentná správa dokáže monitorovať každý článok v reálnom čase. Spoločnosť InMotion ráta s tým, že by jazdcom mala poskytnúť dojazd do vzdialenosti približne 120 kilometrov na jedno nabitie. K dispozícii je rýchle nabíjanie pre nabitie na 80 % kapacity za jednu hodinu.

Terénna jednokolka Adventure jazdí na 16-palcovom kolese obutom do 3-palcovej hrubej pneumatiky. Zostava je vode odolná podľa normy IPX6, s batériou utesnenou v štandarde IPX7, takže jazdci by sa nemuseli obávať náhleho lejaku.

Terénna elektrická jednokolka InMotion Adventure.

Elektrická jednokolka obsahuje „exkluzívne zákazkové progresívne odpruženie“ spoločnosti InMotion, ktoré sľubuje pohodlnú jazdu a zároveň ponúka osem úrovní tlmenia pri odraze a 17 úrovní tlmenia kompresie, aby sa vyrovnala s „intenzívnymi terénnymi segmentmi, ako sú skoky a strmé svahy, a chránia tak jazdcove kolená“. Nastavenie je možné doladiť podľa hmotnosti a štýlu jazdy. Kľúčové špecifikácie dopĺňajú širšie a väčšie protišmykové nožičky, 1500-lumenový svetlomet s nastaviteľnou intenzitou a „automobilové“ zadné svetlá.

Terénna elektrická jednokolka InMotion Adventure.

Spoločnosť InMotion oznámila uvádzaciu maloobchodnú cenu vo výške 3 299 USD (približne 3 071 EUR) za model elektrickej jednokolky Adventure, aj keď momentálne nie sú žiadne informácie o dostupnosti.