Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický surf Thunder jazdí na vlnách rýchlosťou až 70 km / h

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Cyrusher si od roku 2014 stanovila za cieľ ponúkať „kvalitné bicykle vyrobené v Číne na medzinárodných trhoch za skvelé ceny“. Teraz sa rozhodla vstúpiť do oblasti vodných športov s elektrickým surfom Thunder.

Názov spoločnosti Cyrusher je kombináciou anglických slov cycling a rusher a najnovšie prináša vzrušenie z adrenalínovej jazdy nadšencom vodných športov, ktorý chcú „pocítiť vietor vo vlasoch, morskú hmlu na tvári a príval otvorenej vody pod nohami“.

Surfovacia doska Thunder je vybavená 5 kW elektromotorom, ktorý údajne dosahuje maximálny výkon 10 kW a poháňa prúdové čerpadlo, vďaka čomu dosahuje deklarovanú maximálnu rýchlosť až 70 km / h. Batéria s kapacitou 3 600 Wh vystačí na hodinu elektrického surfovania. Do plnej kapacity sa nabije za 2 až 3 hodiny.

Elektrický surf Cyrusher Thunder.

E-surf meria na dĺžku 1,68 metra a na šírku 0,58 metra, pričom je navrhnutý tak, aby poskytoval „plynulé kĺzanie po vode“, hoci sa nevznáša nad rozbúrenými vodami ako hydrofoilový surf. Čiže jazdi, ktorý chcú surfovať po rozbúrených vlnách v plnej rýchlosti naozaj pocítia ich rozbúrenie. No v prípade pádu sa aspoň automaticky vypne elektromotor.

Elektrický surf Cyrusher Thunder.

Spoločnosť Cyrusher tvrdí, že jej prvý e-surf bol napriek svojej výkonnej konštrukcii vytvorený pre jazdcov všetkých úrovní. Elektrický surf Thunder pritom váži 39 kilogramov, vrátane odnímateľnej batérie. Bez batérie je jeho váha 18 kilogramov. Doska unesie jazdca s hmotnosťou až 120 kilogramov. Je už teraz v predaji za akciovú cenu 9 999 dolárov (približne 9 352 euro). Plná cena je stanovená na 11 999 dolárov (okolo 11 223 euro).

Elektrický surf Cyrusher Thunder.