Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Stolný bicykel Ampera nabíja vaše zariadenia počas práce

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Udržať sa vo forme, zatiaľ čo väčšinu dňa trávite sedením za pracovným stolom, môže byť dosť náročné. Pomôcť by však mohol „stolný bicykel“ Ampera od americkej spoločnosti LifeSpan Fitness, ktorý počas šliapania do pedálov môže dokonca napájať smartfón alebo notebook.

Stolný bicykel Ampera využíva tichý systém remeňového pohonu pre minimálne rozptyľovanie hlukom a v podstate využíva kinetickú energiu zo šliapania do pedálov a premieňa ju na využiteľnú energiu pre zariadenia používateľa. Spoločnosť uvádza, že šliapanie pri 60 otáčkach za minútu môže viesť k „až 65-wattom za za hodinu pri akejkoľvek nastavenej úrovni odporu“.

Stolný bicykel LifeSpan Ampera.

V zadnej spodnej časti zariadenia je 65-W nabíjací port USB-C a vpredu je 15-W bezdrôtová nabíjacia podložka pre nabíjanie smartfónu kompatibilného s technológiou Qi. RGB kruhové svetlo na pedáloch môže svietiť jednou z 12-tich farieb vybraných prostredníctvom sprievodnej aplikácie cez Bluetooth 5. Táto aplikácia pre operačné systémy iOS alebo Android tiež poskytne štatistiky fyzického výkonu, ako je kadencia, rýchlosť, vzdialenosť, odhadované spálené kalórie a generovaná energia.

Stolný bicykel LifeSpan Ampera.

Hlavná konštrukcia stolného rotopedu je vyrobená z 30 % z recyklovaných materiálov a je uložená rúrkovom ráme z hliníka pre lepšiu stabilitu. Čalúnené sedadlo potiahnuté látkou by malo byť pohodlné pre „celodenné pohodlie“. Jeho výška je nastaviteľná tak, aby vyhovovala používateľom s výškou od 1,52 do 1,95 metra. Premiestnenie stolného bicykla s hmotnosťou 30,8 kilogramu je tiež jednoduchšie vďaka začleneniu rukoväte a koliesok na spodnom rúrkovom ráme.

Stolný bicykel LifeSpan Ampera.

Spoločnosť LifeSpan Fitness zhromažďuje finančné prostriedky na výrobu na startup portáli Kickstarter, kde sa jej už podarilo vybrať viac ako dvojnásobok požadovanej sumy 10 000 dolárov. Stolný bicykel Ampera sa dá získať za podporou v sume 599 dolárov (približne 560 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 999 dolárov (asi 934 euro). Ak všetko pôjde podľa plánu, dodávka sa odhaduje na november tohto roku. Keďže minimálna výška tohto stacionárneho bicykla je približne 834 mm, budete potrebovať výškovo nastaviteľný pracovný stôl.

Stolný bicykel LifeSpan Ampera.