Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dvojkolesový skejtbord, s ktorým môžete jazdiť ako na surfe

Dvojkolesový skejtbord, s ktorým môžete jazdiť ako na surfe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nielen nadšenci surfovania si môžu užiť pocit brázdenia vĺn už aj na súši. Je to možné vďaka zaujímavému skejtbordu s príhodným názvom Seaskate. Ten sa vyznačuje telom v tvare surfovacej dosky a systému otočných závesov s pružinami, ktoré držia dvojicu koliesok. Vďaka tomu sa dá na skejtborde jazdiť aj bez odrážania, len pohybom vlastného tela.

Skejtbord Seaskate sa od bežných skejtbordov líši v tom, že sa netradične pohybuje len na dvoch kolieskach. Pružinový systém so zadným pohonom z neho tak robí jediný skejtbord na svete, ktorý v jazdcovi môže vyvolať podobné pocity a vzrušenie, ako keby surfoval na vode. Pri pohybe sa jazdec dokonca nemusí odrážať nohou od zeme, stačí mu naskočiť na dosku Seaskate a prenášať vlastnú váhu zo strany na stranu ako keby surfovať po zemi.

Dvojkolesový skejtbord Seaskate.

Je to možné vďaka dômyselnému systému dvoch otočných závesov kolies s pevným dorazom, ktoré sú vyrobené z odolnej ocele. Závesy majú pritom v sebe integrované pružiny, ktoré umožňujú kolísavý pohyb. Závesy sú navrhnuté tak, aby bez trenia držali kolieska, ktoré sú vyrábané na mieru a majú rozmery 90 x 40 milimetrov.

Systém závesu kolies s pružinou.

Samotná doska dvojkolesového skejtbordu je vyrobená z dreva. Na dĺžku meria 114 centimetrov a svojim tvarom nápadne pripomína surf. Tento tvar tak rovnako prispieva k pocitu jazdy na surfe. Výrobca pritom tvrdí, že Seaskate je vhodný nielen pre skúsených skejtbordistov a surferov. Naučiť sa na ňom jazdiť by aj začiatočníkom malo údajne trvať len niekoľko minút.

Dvojkolesový skejtbord Seaskate.

Dvojkolesový skejtbord Seaskate je súčasťou už financovanej startup kampane na portáli Kickstarter, kde je ponúkaný od 279 dolárov (asi 265 euro). Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 349 dolárov (okolo 331 euro). Dodávka by sa mala začať v máji 2024.

Dvojkolesový skejtbord Seaskate.