Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktné balančné dosky Prio.Fit efektívne zlepšia nielen rovnováhu

Kompaktné balančné dosky Prio.Fit efektívne zlepšia nielen rovnováhu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existujú síce bosu lopty a rôzne balančné dosky či podložky, no väčšinou sú príliš objemné na manipuláciu aj skladovanie pod skončení cvičenia. Vývojári zo spoločnosti Prio Fit sa však vytvorili mimoriadne konpaktné balančné dosky, ktoré sú vďaka vymeniteľným modulom vhodné pre profesionálov i úplných začiatočníkov.

Balansovanie na nerovnom povrchu pomáha zvyšovať rovnováhu, zlepšuje kondíciu a prispieva aj k spevňovaniu stabilizačných svalov. Presne o to sa snažia aj nové kompaktné balančné dosky s názvom Prio.Fit Pods. Základom celého sú čierne balančné dosky s rozmermi 10 x 10 centimetrov, ktoré sú vybavené nastaviteľnými popruhmi, aby sa dali pohodlne pripevniť nielen na nohy, ale aj na dlane rúk.

Modulárne balančné dosky Prio.Fit Pods.

Na spodnú stranu týchto dosiek si potom používateľ môže pripevniť rôzne moduly v červenej farbe. Tie môžu mať podobu buď jemne zakrivenej plochy, čo je vhodné pre začiatočníkov, alebo sa na ne dá osadiť platňa v tvare sploštenej polgule pre pokročilých športovcov či platňa s normálnou polguľou, ktorá je navrhnutá najmä pre profesionálnych atlétov. K dispozícii je aj modul polvalca a výrobca chce pridať aj ďalšie moduly, ktoré rozšíria možnosti balansovania.

Modulárne balančné dosky Prio.Fit Pods.

Vďaka vymeniteľným modulom tak používateľ môže nielen zvýšiť náročnosť podľa vlastného tempa, ale dokáže aj zacieliť na špecifické svalové skupiny. Výhodou modulárnych balančných dosiek Prio.Fit Pods je aj to, že sa dajú používať na zníženie únavy po dlhom sedení. Navyše fungujú aj ako rehabilitačná pomôcka pri poraneniach chodidiel, kolien, bedier, zápästí a lakťov. Stimulujú tak stabilizačné svaly, pričom sa používa len prirodzenú telesná hmotnosť namiesto ťažších, potenciálne škodlivejších závaží.

Modulárne balančné dosky Prio.Fit Pods.

Každá balančná doska váži len 450 gramov a je vyrobená z recyklovaného plastu,, ktorý je potiahnutý odolnou gumovou zmesou.

Modulárne balančné dosky Prio.Fit Pods sú momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter. Súprav dvoch balančných dosiek so šiestimi modulmi sa dá získať za podporu od 67 CAD (približne 47 EUR). Dodávka je naplánovaná na marec 2024.

Modulárne balančné dosky Prio.Fit Pods.