Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prémiové športové hodinky Polar Vantage V3 získali novú súpravu snímačov

Prémiové športové hodinky Polar Vantage V3 získali novú súpravu snímačov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2023
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fínska spoločnosť Polar predstavila jej najnovšie prémiové inteligentné športové hodinky Vantage V3. Hodinky majú ostrý a jasný AMOLED displej, sú vybavené offline mapami a obsahujú novú súpravu snímačov s názvom Elixir. Tá je údajne schopnejšia ako všetky predchádzajúce nositeľné zariadenia značky Polar.

Súprava Polar Elixir sa opisuje ako „inovatívne spojenie snímačov, ktoré zisťuje tie nepostrehnuteľné biologické javy, ktoré sa neustále odohrávajú v našom tele, od tlkotu srdca po malé teplotné zmeny a kyslík putujúci krvným obehom“.

Súprava síce neobsahuje žiadne technológie, ktoré by sa nenachádzali v iných vlajkových lodiach inteligentných hodinkách, no senzory zhromažďujú viac údajov ako akékoľvek iné športové hodinky Polar, pričom využívajú „najmodernejšie, vedecky podložené algoritmy, ktoré prinášajú najpokročilejšie a najpresnejšie pochopenie tela“.

Inteligentné športové hodinky Polar Vantage V3.

K dispozícii je optický snímač srdcovej frekvencie 4. generácie na oveľa lepšie meranie, ako aj technológia pulznej oxymetrie na meranie hladiny kyslíka v krvi . Spoločnosť Polar pritom uvádza, že „výsledky vykazujú podobnú úroveň presnosti ako komerčne dostupné pulzné oxymetre na špičke prsta“. Hodinky dokážu merať aj teplotu pokožky a po priložení prsta na tlačidlo dokážu do 30 sekúnd vytvoriť údaj o elektrokardiograme.

„Aj keď by sa tieto merania nemali používať na lekárske účely, poskytujú ďalšie údaje na plánovanie tréningu a regenerácie, čím zabezpečujú, že vždy trénujete so správnou intenzitou,“ uviedla spoločnosť Polar.

Inteligentné športové hodinky Polar Vantage V3.

V hornej časti sa nachádza 1,39-palcový dotykový AMOLED displej s vysokým rozlíšením 462 ppi (pixel na palec), ktorý je krytý ochranným sklom Corning Gorilla Glass 3 a v porovnaní s predchodcom z roku 2020 sa pýši 35 % nárastom zobrazovacej plochy. Spoločnosť Polar tiež zahrnula funkciu Baterka, ktorá dokáže osvetliť stopy po zotmení. Hliníkový rámik a puzdro pôsobia prémiovým dojmom, tlačidlá sú údajne vhodné aj na používanie v rukaviciach a V3 je prvým modelom z radu Vantage V, ktorý je kompatibilný so štandardnými 22 mm náramkami.

Spoločnosť Polar pridala viac ako 150 športových režimov a navyše inteligentné trénerské funkcie. Hodinky sa môžu pochváliť vodotesnosťou do hĺbky 50 metrov a dokážu pracovať pri teplotách až do -20 stupňov Celzia. K dispozícii je aj komplexný balík nástrojov na sledovanie spánku.

Inteligentné športové hodinky Polar Vantage V3.

Štýlové nositeľné zariadenie sa dodáva s predinštalovanými mapami Európy a Severnej Ameriky. Ostatné krajiny možno nahrať z aplikácie Flow do 32 GB pamäte hodiniek. Mapy sa dajú používať offline, spolu s integrovaným dvojfrekvenčným GPS na presné sledovanie polohy bez toho, aby ste so sebou museli ťahať smartfón. K dispozícii je smerová navigácia poháňaná systémom komoot, ako aj profily trasy / nadmorskej výšky, výškomer a kompas.

Vo vnútri sa nachádza 275 MHz procesor podporovaný 37 MB pamäte. Je tu Bluetooth 5.1 na spárovanie so smartfónom a 488 mAh batéria údajne vydrží až 53 hodín tréningu na jedno nabitie, 140 hodín v úspornom režime alebo osem dní pri používaní v režime ako základné inteligentné hodinky.

Inteligentné športové hodinky Polar Vantage V3 sa dajú predbežne objednať v troch farebných variantoch za cenu 599,90 EUR. Očakáva sa, že dodávka sa začne od 25. októbra.

Inteligentné športové hodinky Polar Vantage V3.