Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obratný a hravý karbónový horský e-bicykel s pohonom Shimano

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nemecký výrobca bicyklov Propain rozšíril svoj sortiment horských elektrických bicyklov (eMTB) o model Sresh CF, ktorá má stredový elektromotor Shimano so špičkovým výkonom až 600 W, ľahký rám zo zmesi karbónu a tkaniny a 12-rýchlostný pohon SRAM.

Spoločnosť Propain sa snaží nalákať tých, ktorí chcú začať brázdiť lesné cestičky s novým sviežim horským elektrickým bicyklom s krátkym zdvihom s názvom Sresh CF. Ten získal elektromotor Shimano STEPS EP801 Max/Lite so stredovým uložením, ktorý novému trailovému bicyklu poskytne krútiaci moment 85 Nm a výkon 600 W. K dispozícii je aj verzia s ťažším motorom EP600, ktorý sa môže pochváliť rovnakým krútiacim momentom, ale zo špičkového výkonu uberá 100 W.

Horský elektrický bicykel Propain Sresh CF.

Tri režimy elektrickej podpory šliapania do pedálov možno nastaviť prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie, ktorá ponúka 15 úrovní vlastného doladenia. Batériu s kapacitou 626 Wh na spodnej rúrke tvoria Li-ion články 21700 a na nabíjanie mimo bicykla ju možno rýchlo vybrať pomocou šesťhranného kľúča. Údaje o dojazde na jedno nabitie neboli zverejnené.

Spoločnosť Propain tvrdí, že kombinácia ľahkého rámu, umiestnenia zadného tlmiča a motora „spôsobuje, že Sresh CF sa na trati správa ako naše nemotorové bicykle.“ Variabilitu jazdy podporí 12-rýchlostný pohon SRAM eMTB sa mení podľa zvolenej konfigurácie, od GX Eagle cez X0 Eagle Transmission až po XX Eagle Transmission.

Horský elektrický bicykel Propain Sresh CF.

Ľahký rám je vyrobený z hybridnej zmesi uhlíkových vlákien a tkaniny a je k dispozícii v štyroch veľkostiach, pričom stredná konfigurácia váži len 20,8 kilogramu. Spoločnosť Propain tvrdí, že tento hybridný prístup k materiálom umožňuje v niektorých oblastiach flexibilitu, v iných odolnosť voči nárazom a inde tuhosť.

Pohodlie a absorpciu nerovností zaistí kvapkové sedadlo, ktoré dokáže počas technických aspektov jazdy vychýliť sedadlo z cesty. V závislosti od konfigurácie využíva model Sresh CF odpruženú vidlicu RockShox alebo Fox, ktorá ponúka až 160 mm zdvih. Zadný tlmič, ktorý je umiestnený vertikálne prostredníctvom firemného systému prepojenia Pro10 má zdvih 150 mm, čo znamená „veľa trakcie v kombinácii s hravým pocitom“.

Horský elektrický bicykel Propain Sresh CF.

Sresh CF jazdí na 29-palcových ráfikoch obutých do plášťov Scwalbe Magic Mary/Big Betty. Na želanie je možné zvoliť 27,5-palcové koleso vzadu pre lepšiu ovládateľnosť, pričom brzdný účinok zabezpečujú hydraulické brzdy Magura, SRAM alebo Formula. Spoločnosť tiež tvrdí, že 200 mm stĺpikové uchytenie v zadnom trojuholníku zabezpečuje lepší prenos brzdných síl do rámu.

Cena základného modelu horského elektrického bicykla Sresh CF začína na 5 999 eur.

Horský elektrický bicykel Propain Sresh CF.