Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nositeľné zariadenie vám umožní piť priamo z bežeckého trička

Nositeľné zariadenie vám umožní piť priamo z bežeckého trička
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnohí bežci nemajú radi, keď hydratačné vaky pri každom ich kroku poskakujú a kolíšu sa, a ani to, keď musia držať fľašu s vodou. Bežecké tričko s príhodným názvom Hydroshirt prináša možno lepšiu alternatívu k obom spôsobom hydratácie, pretože obsahuje vlastný priliehavý vak na vodu.

Samotné bežecké tričko Hydroshirt, ktoré navrhla startup spoločnosť Vessel Athletics, je vyrobené predovšetkým z vlastnej zmesi nylonu a spandexu, ktorá je upravená proti odvádzaniu vlhkosti a žmolkovaniu. Na zadnej strane trička sa nachádza spandexové vrecko na zips, v ktorom je umiestnený odnímateľný vodný vak.

Hydratačné bežecké tričko Hydroshirt.

Perforácie vo vrecku a jeho integrovaných ramenných popruhoch pomáhajú spandexu dýchať. Vlastný 1-litrový vak na vodu je pritom vyrobený z polyméru bez obsahu BPA častíc, PVC a ftalátov. Dá sa pritom umývať aj v umývačke riadu. Vak má bedrový tvar, ktorý kopíruje kontúry chrbta nositeľa, spolu s vnútornou stredovou prepážkou, ktorá zabraňuje tomu, aby sa voda rozlievala zo strany na stranu.

Odnímateľná silikónová hadička vedie od vodného vaku nahor, von z vrecka, cez elastické ramenné pútko. Ďalej sa tiahne k magnetu, ktorý je ukrytý v jednom z ramenných popruhov. Po naplnení vaku vodou a jeho umiestnení do vrecka na chrbte na začiatku behu sa ramenné popruhy stiahnu, aby pevne držali na svojom mieste. V prípade obzvlášť horúcich dní sa môže vak pred vložením do vrecka vložiť do priloženého izolovaného puzdra, ktoré pomáha udržať vodu chladnú.

Hydratačné bežecké tričko Hydroshirt.

Medzi ďalšie vlastnosti bežeckého trička Hydroshirt patria vrecká na rukávoch na veci, ako sú kľúče alebo balíčky energetického gélu, spolu s reflexnými prúžkami na lepšiu viditeľnosť bežca v noci.

Hydratačné bežecké tričko Hydroshirt je momentálne ponúkané prostredníctvom startup kampane na portáli Kickstarter za príspevok v sume od 100 dolárov (okolo 93 euro). Plánovaná maloobchodná cena je 150 dolárov (asi 140 euro). Na výber sú štyri pánske a päť dámskych veľkostí, ale len v jednej čiernej farbe. Expedícia sa očakáva v júni tohto roku.

Hydratačné bežecké tričko Hydroshirt.