Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jetdive Pro pridá potápačom na boky dvojitý elektrický výkon

Jetdive Pro pridá potápačom na boky dvojitý elektrický výkon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zariadenie Jetdive Pro poskytuje elektrickú podporu, ktorú môžete nosiť bez použitia rúk pri šnorchlovaní alebo potápaní. Nie je to prvý produkt svojho druhu, no výrobca o ňom tvrdí, že je najlepší v niekoľkých kľúčových smeroch.

Systém Jetdive Pro, ktorý vyrába hongkonská spoločnosť ZTDive, je navrhnutý tak, aby bol alternatívou k tradičnejším „podvodným skútrom“, ktoré musia používatelia držať v rukách, a ktoré im čiastočne blokujú výhľad. Jetdive Pro tieto obmedzenia obíde tak, že sa k pripne k používateľovým bokom.

Podvodný bedrový skúter Jetdive Pro.

Skladá sa pritom z bedrového pásu, spolu s dvoma 600-wattovými elektrickými tryskami, ktoré sú namontované na tomto páse, po jednej na každom boku. Používateľ riadi tento podvodný skúter jednoducho otáčaním hornej časti svojho tela alebo pohybom rúk. Používateľ môže ovládať obe trysky súčasne stlačením tlačidiel na hornej strane jednej z nich. Tieto tlačidlá mu umožňujú spustiť a zastaviť trysky a pohybovať sa medzi tromi nastaveniami rýchlosti.

Každá tryska poskytuje ťah v kombinovanom súčte 47,5 Nm a umožní používateľovi dosiahnuť maximálnu rýchlosť 2,5 metra za sekundu alebo 9 km / h. Celý systém môže zostúpiť do maximálnej hĺbky 30 m a má hmotnosť 6,5 kilogramu. Hlavný dôvod, prečo je Jetdive Pro ľahší ako jeho konkurenti, spočíva v tom, že má menej energie batérie.

Podvodný bedrový skúter Jetdive Pro.

Lítium-iónové batérie s kapacitou 99,36 Wh / 2 500 mAh tak vydržia iba jednu hodinu prevádzky, čo je pravdepodobne pri nastavení najnižšej rýchlosti. Tieto batérie sa dajú rýchlo vybrať z trysiek a vymeniť za čerstvo nabitý voliteľný druhý pár.

Podvodný bedrový skúter Jetdive Pro je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za podporu v sume od 759 dolárov (približne 707 euro). Maloobchodná cena po skončení kampane je stanovená na 1 199 dolárov (asi 1 117 euro). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na jún tohto roku.

Podvodný bedrový skúter Jetdive Pro.