Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

„Podvodný bicykel“ poháňa plavcov vpred nadľudskou rýchlosťou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Francúzska spoločnosť Seabike vyvinula zaujímavé plavecké zariadenie, ktoré využíva silu vašich vlastných nôh, aby vás zrýchlilo vo vode nadľudskou rýchlosťou. Táto tyč poháňaná kľukou vyzerá pritom trochu ako podvodná jednokolka.

Myšlienka je dosť jednoduchá. Stačí predĺžiť tyč zariadenia Seabike na vhodnú dĺžku a potom ju pripevniť opaskom k pásu. Potom si plavec už len nájde pedále nohami a začne otáčať kľukou tak, aby na ňu tlačil pás. To poháňa niečo, čo vyzerá ako približne 38-centimetrová vrtuľa.

Podvodný bicykel Seabike.

V tomto bode začne plavec kĺzať po vode s pôvabnou ľahkosťou s prívesným motorom na zadku. Môže plávať aj s rukami, čo vytvára zaujímavý vizuálny efekt. Alebo môže leňošiť s rukami natiahnutými vpred v štýle Supermana či dokonca môže skloniť nos, ponoriť sa úplne pod vodu a plávať ako ryba s pedálmi. Zariadenie je pritom plne kompatibilné s potápačským vybavením.

Podvodný bicykel Seabike.

Vrtule fungujú aj oboma smermi, takže môžete celú vec prevrátiť hore nohami, držať vrtuľu pred sebou, nalepiť nejaké rukoväte na miesto pedálov a poháňať vec rukami. Spoločnosť Seabike hovorí, že vrtuľa tohto podvodného bicykla sa otáča dostatočne pomaly, aby sa dal bezpečne použiť aj bazéne. Je tiež nadnášaný, takže sa ľahko nájde na hladine, ak sa nejako uvoľní.

Vyzerá to ako zábavný spôsob, ako prekonať vzdialenosť na otvorenej vode, ktorý už je dostupný za cenu začínajúcu sa od 290 EUR.

Podvodný bicykel Seabike.