Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zwift vstupuje do hry so svojím prvým stacionárnym bicyklom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 6. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Zatiaľ čo Zwift je najväčšie meno v masívnych multiplayerových online cyklistických platformách, Wahoo Fitness je jedným z najzvučnejších mien v oblasti cyklistických trenažérov. Obe spoločnosti teraz spojili svoje sily, aby vytvorili vôbec prvý stacionárny bicykel optimalizovaný pre Zwift, s názvom Zwift Ride.

Pre tých z vás, ktorí nepoznajú Zwift, je to služba založená na predplatnom, v ktorej môžu cyklisti v skutočnom svete jazdiť spolu alebo pretekať proti sebe vo forme avatara v 3D počítačom vytvorenom online prostredí.

Stacionárny bicykel Zwift Ride s trenažérom Kickr Core.

V reálnom svete každý používateľ jazdí na svojom stacionárnom bicykli alebo bežnom bicykli nastavenom na stacionárnom cyklistickom trenažéri na valcoch. Doteraz však boli všetky takéto bicykle zariadeniami tretích strán. Spoločnosť Zwift predstavila myšlienku systémovo špecifického stacionárneho bicykla začiatkom roku 2022 a neskôr v tom istom roku na ňu nadviazala vydaním cyklistického trenažéra Zwift Hub. No a teraz prichádza s modelom stacionárneho bicykla Zwift Ride.

Stacionárny bicykel Zwift Ride s trenažérom Kickr Core.

Súprava pozostáva z kovového rámu v štýle cestného bicykla navrhnutého spoločnosťou Zwift, ktorý je pripojený k stacionárnemu trenažéru Wahoo Kickr Core. Posledné menované zariadenie bolo predtým vyvinuté prostredníctvom partnerstva medzi spoločnosťami Zwift a Wahoo Fitness a minulý rok bolo vydané samostatne na použitie s akýmkoľvek bicyklom tretích strán.

Pomocou priloženého kľúča na rám si viacerí používatelia môžu nastaviť výšku sedadla, výšku riadidiel a dosah jedného rámu Zwift Ride. To im umožní pohodlne prispôsobiť stacionárny bicykel svojim proporciám, teda pokiaľ merajú niekde medzi 152 až 198 cm na výšku.

Stacionárny bicykel Zwift Ride s trenažérom Kickr Core.

Dvojité tlačidlové ovládacie podložky na sklopných riadidlách umožňujú používateľom vykonávať herné akcie v systéme Zwift, ako je napríklad dávanie „RideOn“ (povzbudzovanie ostatných hráčov) a aktivovať jazdou zarobené zvýšenia výkonu známe ako „PowerUp“.

Ovládacie prvky tiež umožňujú používateľom virtuálne preraďovať, čo sa prejavuje zmenami magnetického odporu trenažéra Kickr Core. Odpor trenažéra sa tiež zvyšuje pri stúpaní do kopcov na obrazovke a znižuje sa pri zostupoch na obrazovke.

Stacionárny bicykel Zwift Ride s trenažérom Kickr Core bude k dispozícii od 26. júna za cenu 1 299,99 euro.

Stacionárny bicykel Zwift Ride s trenažérom Kickr Core.