Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dvojmotorový skladací horský e-bicykel ľahko zdolá až 40-stupňové svahy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle na hrubých pneumatikách takmer vždy prinášajú zábavu v teréne, ale stačí im na jazdu jeden motor? Výrobca Lankeleisi si to zjavne nemyslí, čoho dôkazom je aj jeho dobrodružný model X3000 Max s dvoma 1 kW motormi.

Dvojmotorové bicykle s pohonom dvoch kolies a elektrickou podporou šliapania do pedálov sú na teraz presýtenom trhu e-bicyklov vzácne. Do tohto exkluzívneho dobrodružného klubu sa pridáva spoločnosť Lankeleisi, výrobca so sídlom v Číne, ale pôsobiaci v Európe a mimo nej.

Takzvaný horský elektrický bicykel X3000 Max je určený na vzrušujúce jazdy mimo vyšliapaných ciest, má v prednom náboji kolesa bezkefový motor s výkonom 1 000 W a ďalší s rovnakým výkonom v zadnom kolese.

Skladací horský e-bicykel s dvomi motormi Lenkeleisi X3000 Max.

Táto kombinácia produkuje maximálny krútiaci moment až 95 Nm, vďaka ktorému e-bicykel údajne zvládne až 40-stupňové stúpanie, a jazdec dosiahne maximálnu rýchlosť až 51 km / h. E-bicykel s hrubými pneumatikami sa dá prevádzkovať v režime jedného elektromotora alebo v režime plného pohonu oboch kolies. Využíva pritom 12-bodový snímač rýchlosti Holzer na citlivú elektrickú asistenciu a je vybavený 7-stupňovou prevodovkou Shimano na flexibilnejšie možnosti jazdy v prírode.

Skladací horský e-bicykel s dvomi motormi Lenkeleisi X3000 Max.

V mohutnom skladacom ráme z hliníkovej zliatiny sa nachádza 48 V / 20 Ah batéria s výkonom 960 Wh, ktorá je zostavená z článkov Samsung 21700, a ktorá údajne ponúka pomoc pri šliapaní do pedálov až do vzdialenosti 130 kilometrov na jedno nabitie v režime s najnižším výkonom. Alternatívne dokáže e-bicykel prejsť 70 kilometrov na plne elektrický pohon.

Pohlcovanie terénnych nerovností má za úlohu uzamykateľná odpružená vidlica so 120 mm zdvihom, ako aj zadná olejová pružina. Plné odpruženie pritom spolupracuje s 20-palcovými zliatinovými kolesami, ktoré sú obuté do 4-palcových hrubých pneumatík. Spoľahlivú brzdnú silu zabezpečujú hydraulické kotúčové brzdy so 180 mm kotúčmi.

Skladací horský e-bicykel s dvomi motormi Lenkeleisi X3000 Max.

Celý e-bicykel váži statných 37 kilogramov, no dá sa zložiť na rozmery 99,8 x 99,8 x 69,95 cm na prepravu medzi jazdami. Dodáva sa so zadným nosičom na prepravu až 24 kilogramov vybavenia do divočiny. Unesie pritom 180 kilogramov, vrátane jazdca a je vhodný pre jazdcov vysokých od 1,7 do 1,9 metra.

Kľúčové špecifikácie dopĺňa farebný LCD displej na rýchlu kontrolu stavu, veľký vysoko svietivý LED svetlomet v motocyklovom štýle a stupeň krytia IP54 na odolnosť voči poveternostným vplyvom.

Skladací horský e-bicykel s dvomi motormi Lenkeleisi X3000 Max.

Cena skladacieho horského e-bicykla X3000 Max je 2 399 USD (približne 2 218 EUR) a dodáva sa v dvoch farebných variantoch v oranžovo-čiernej a sivo-čiernej farbe. Blatníky sú síce súčasťou balenia, ale nie sú predinštalované, a e-bicykel sa dodáva aj so zámkom na bicykel, náradím a vzduchovou pumpou.