Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný kiosk prispôsobí bicykel na mieru len za päť minút

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je veľmi dôležité mať správne prispôsobený bicykel, nie všetci zamestnanci predajní bicyklov majú čas alebo odborné znalosti na to, aby manuálne vykonali kompletné prispôsobenie bicykla na mieru každému zákazníkovi. Práve tu prichádza na rad kiosk Smartfit Q2, ktorý využíva umelú inteligenciu na rýchle vykonanie tejto práce.

Zariadenie Smartfit Q2, ktoré vyrába nemecká spoločnosť Radlabor, je údajne prvý systém na svete na montáž bicyklov založený na umelej inteligencii, a už ho používa niekoľko komerčných klientov.

Funguje tak, že pomocou dotykového rozhrania začne zamestnanec predajne zadaním niektorých základných údajov zákazníka, ako je výška, hmotnosť, pohlavie atď., do systému založeného na Windows PC. Potom vyberie požadovaný druh bicykla, pričom si môže vybrať z typov, ako sú horský, časovkársky, cestný a mestský / trekingový.

Inteligentný kiosk na prispôsobenie bicykla na mieru Smartfit Q2.

Zákazník je následne požiadaný, aby si vyzul topánky a postavil sa rovno na laserom vyznačené miesto na podlahe, pričom ruky mu voľne visia po bokoch. Zároveň sa od neho vyžaduje, aby si medzi nohy umiestnil pružinové zariadenie na meranie dĺžky pása.

Q2 urobí 10 fotografií celého tela zákazníka a zmeria dĺžku jeho rozkroku podľa relatívnej polohy troch značiek na zariadení na meranie rozkroku. Na základe týchto údajov a ich výšky softvér umelej inteligencie systému vytvorí presne proporcionálny drôtený model tela zákazníka. Tento model obsahuje informácie ako výška hrudnej kosti a dĺžka ramien.

Inteligentný kiosk na prispôsobenie bicykla na mieru Smartfit Q2.

Pomocou dotykovej obrazovky potom zamestnanec vyhľadá požadovanú značku a model bicykla v inventári predajne. Na základe meraní zákazníka Q2 uvedie najlepšiu veľkosť rámu pre daný bicykel, spolu s ideálnou výškou sedadla, prednou a zadnou polohou sedadla, výškou riadidiel a ďalšími nastaviteľnými parametrami.

Celý proces údajne trvá len približne päť minút. A netreba dodávať, že údaje jedného zákazníka možno použiť na vyhľadávanie viac ako jednej značky, modelu alebo typu bicykla.

Inteligentný kiosk na prispôsobenie bicykla na mieru Smartfit Q2.