Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové elektrické inline korčule pridávajú napájanie na váš pás

Nové elektrické inline korčule pridávajú napájanie na váš pás
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti existuje niekoľko rôznych spoločností, ktoré ponúkajú elektrické inline korčule (takzvané kolieskové e-korčule). Korčule AtmosGear sú však jedinečné v tom, že ich batéria sa nosí na páse používateľa.

Elektrické inline korčule AtmosGear, ktoré vyrába rovnomenná francúzska spoločnosť AtmosGear, sa ponúkajú sa ako rámy, ktoré možno pripojiť k inline korčuliarskym topánkam iných výrobcov, a aj ako kompletný balík, ktorý zahŕňa pár topánok FRSkates. Rámy aj topánky sú k dispozícii v čiernej, bielej alebo žltej farbe.

Elektrické inline korčule AtmosGear.

V porovnaní s elektrickými inline korčuľami iných výrobcov vyzerajú e-korčule AtmosGear oveľa viac ako tradičné kolieskové korčule. Je to preto, že jediným hardvérom, ktorým sú samotné korčule špeciálne, je elektromotor v náboji stredného kolieska každej z nich.

Oba motory sú pritom napájané jednou 280-Wh lítium-iónovou batériou, ktorá sa prenáša v priloženom 1,5kg bedrovom vrecku. Z tejto batérie vedú do stredového kolieska každej korčule dva samostatné stočené káble, čo by mohlo byť trochu komplikované pri jazde. Motory sa ovládajú pomocou priloženého bezdrôtového diaľkového ovládača.

Elektrické inline korčule AtmosGear.

Podľa konštruktérov presunutie batérie z korčúľ na pás používateľa umožňuje, aby boli korčule ľahšie a obratnejšie. Každý rám údajne váži len o 680 gramov viac ako bežný rám korčúľ a navyše znižuje pravdepodobnosť poškodenia batérie pri opakovanom búchaní korčúľ o asfalt.

Okrem toho, ak sa odpoja káble a nenosí sa bedrové vrecko, korčule AtmosGear sa môžu používať ako obyčajné kolieskové korčule bez elektrického pohonu. Aj keď sú pripojené, uvoľnenie tlačidla diaľkového ovládača spôsobí, že sa vrátia do režimu bez pohonu. Tento diaľkový ovládač sa mimochodom dá použiť aj na elektronické brzdenie a dokonca aj na jazdu dozadu.

Elektrické inline korčule AtmosGear.

Pokiaľ ide o ďalšie špecifikácie, korčule dosahujú maximálnu rýchlosť 29 km / h a ich dojazd na jedno nabitie je údajne 26 kilometrov. Vyvíjajú pritom dostatočný krútiaci moment na prekonanie 15 % stúpania a zvládnu aj používateľov s hmotnosťou do 118 kg. Ich elektronika je odolná voči vode podľa normy IP65, čo znamená, že sú schopné odolať nízkotlakovým prúdom vody zo všetkých smerov.

Elektrické inline korčule AtmosGear sú momentálne súčasťou stratup kampane na portáli Kickstarter. Za príspevok v sume 630 EUR získate sadu rámov, ktoré si môžete pripevniť k vlastným topánkam, pričom za kombináciu rámov a topánok je potrebné zaplatiť 770 EUR. Dodávka je naplánovaná na október 2024.

Elektrické inline korčule AtmosGear.